16.4 C
Amsterdam
28 juni, 2022
Home Blog

Een pasgeboren kindje? Dit zijn leuke cadeaus!

0

Nog even en dan is het zover, je kleine schat komt ter wereld. Een spannende, onzekere maar vooral mooie tijd waarin je je kleine baby in je armen mag sluiten. Je hebt alles al klaar gezet voor je kleine en je wilt natuurlijk dat je kraamcadeau perfect is. Het liefst iets wat niet alleen leuk en praktisch is, maar ook iets wat het ouderschap een beetje makkelijker maakt. Wij helpen je graag met wat kraamcadeau inspiratie op weg, zodat je zeker weet dat je kraamcadeau echt uniek is!

Een kraampakket

Dit is een echt must-have voor iedereen die net bevallen is. Het pakket bevat alle basisbenodigdheden die je nodig hebt in de eerste weken met je baby. Denk hierbij aan luiers, doekjes, billendoekjes, verzorgingsproducten en kleding. Dit is een perfect cadeau voor iemand die alles voor zijn of haar baby wilt hebben.

Abonnement voor ouders

Een abonnement voor ouders is een perfect cadeau voor nieuwe ouders. Het geeft ze toegang tot een online community waar ze advies kunnen vragen en ervaringen kunnen delen met andere ouders. Ook krijgen ze toegang tot een aantal online cursussen over ouderschap, babyverzorging en opvoeding. Dit is een cadeau waarmee je echt iemand kunt helpen in de eerste weken en maanden met zijn of haar baby.

Hydrofiele doeken

Hydrofiele doeken zijn doeken die gemaakt zijn van hydrophiel materiaal. Dit betekent dat het materiaal water aantrekt en vasthoudt. Hydrofiele doeken zijn dus erg absorberend. Hydrofiele doeken worden vaak gebruikt in de zorg, bijvoorbeeld om baby's te verschonen. Hydrofiele doeken kunnen ook gebruikt worden als kraamcadeau.

Kinderkoffertje

Is je kleine schat een echte wereldreiziger? Dan is een kinderkoffertje het perfecte kraamcadeau. In het koffertje kunnen alle spullen die je baby nodig heeft tijdens het logeren bij opa en oma. Denk hierbij aan kleren, verzorgingsproducten, luiers, een dekentje en een knuffel. Het koffertje is ook erg handig als je met je baby op vakantie gaat.

Kraammand

Een kraammand is een leuk en praktisch cadeau voor nieuwe ouders. In de kraammand kunnen alle spullen die je baby nodig heeft tijdens de kraamtijd. Denk hierbij aan luiers, doekjes, verzorgingsproducten, kleding en een dekentje. Een kraammand is ook erg handig als je met je baby op vakantie gaat.

Babygym

Een babygym is een leuke en educatieve speelmat voor je baby. Op de babygym kan je baby kruipen, klimmen, klauteren en spelen. De babygym stimuleert de motorische ontwikkeling van je baby. Een babygym is dus een perfect cadeau voor nieuwe ouders die hun baby willen helpen bij de motorische ontwikkeling.

Genoeg inspiratie opgedaan? Laat weten waar jij voor hebt gekozen!

Wat moet je weten over jaloezieën?

0

Wanneer je bezig bent met het afwerken van je huis, dan komt het neer op een aantal laatste stappen. Een van deze stappen is om te kiezen tussen gordijnen, jaloezieën en lamellen. Wanneer je hier een keuze tussen moet maken, kan dit erg lastig zijn en daarom is het handig om eerst te kiezen welke van deze je wilt hebben en daarna je te verdiepen in welke mogelijkheden hierbinnen vallen. Om je op weg te helpen kun je hier alles vinden wat je moet weten over het kopen van jaloezieën en wat hierbij komt kijken. Ook kun je hier vinden welke soorten jaloezieën er allemaal bestaan zodat je de beste match voor bij jouw ramen kunt vinden.

 

Wat zijn jaloezieën?

Niet iedereen weet wat jaloezieën zijn en dit is jammer want dit is een geweldige vervanging voor bijvoorbeeld gordijnen. Ook zitten er aan jaloezieën erg veel voordelen waardoor je zeker weet dat dit een geschikte optie voor jou is. Er zijn veel manieren om te kiezen tussen alle opties en er is ook veel verwarring tussen wat jaloezieën precies zijn aangezien ze soms een beetje lijken op lamellen en een luxaflex. Jaloezieën zijn in principe horizontale latten die je kunt laten draaien om open te gaan en weer te sluiten. Dit lijkt dus erg op luxaflex, maar is toch weer compleet anders. De voordelen van jaloezieën zijn bijvoorbeeld veel materiaalkeuze en meer kleuropties.

 

Waarom jaloezieën kiezen?

Wanneer je bezig bent met het kiezen van een van de vele opties, is het soms lastig en daarom is het goed om te weten waarom je bijvoorbeeld jaloezieën zou moeten kiezen. Wanneer je hiervoor gekozen hebt, is het slim om te beginnen met kijken naar wat jaloezieën kunnen zijn. De meeste jaloezieën worden gemaakt van hout en metaal. Je hebt dus houten jaloezieën en metalen. Verder is een van de voordelen van jaloezieën bijvoorbeeld hoe gemakkelijk ze schoon te maken zijn. Maar ook dat je er bijvoorbeeld geen zicht door hoeft te verliezen.

 

Voordelen van jaloezieën vergeleken met andere opties?

Vergeleken met alle andere opties die je hebt, creëren jaloezieën veel meer privacy wanneer ze gesloten zijn er daarom is het belangrijk dat je er bijvoorbeeld voor deze reden voor kiest. Wanneer je bijvoorbeeld denkt aan hygiëne is dit ook een extreem goede optie door de materialen zijn ze namelijk zeer makkelijk af te nemen zelfs wanneer je dit al lang niet gedaan hebt.

 

Maak je huis babyproof, ongeluk zit in een klein hoekje

0

Een baby zal op een bepaald moment beginnen met het verkennen van de wereld. Dit betekent veel gekruip, geklauter en grijpgrage handjes die alles willen ontdekken. Enorm schattig, maar helaas ook potentieel gevaarlijk. Hoe zorg je ervoor dat je het huis babyproof maakt? Denk bijvoorbeeld aan het installeren van een goed alarmsysteem huis of het aanbrengen van speciale hoekbeschermers op meubels met een scherpe hoek. Met deze handige tips kun je onbezorgd genieten van de ontdekkingstocht van jouw kleintje.

Zorg voor extra veiligheid

Een van de makkelijkste manieren om extra veiligheid in huis aan te brengen is door het plaatsen van een alarm. Met een moderne digitale alarminstallatie kun je de woning beveiligen met camera’s, bewegingssensoren en alarmsystemen. Niet alleen handig voor ongewenste indringers, maar ook handig om je baby in de gaten te houden. Via een app op je mobiel of tablet kun je verschillende camerabeelden in huis bekijken. Ook kun je een alarm inschakelen voor ramen en deuren zodat er direct een alarm afgaat als je kleintje probeert naar buiten te gaan. Op die manier kun je een ongeluk gemakkelijk voorkomen.

Haal potentieel gevaar weg

Probeer je woning eens te zien door de ogen van een baby. Op die manier zul je erachter komen dat je huis één grote ontdekkingstocht kan zijn voor je kleine. Welke losse spullen staan binnen handbereik van een kruipend kind? Welke meubels hebben scherpe randen? Welke spullen kunnen makkelijk omvallen als er een kleine duw tegen wordt gegeven? Hier zijn wat snelle tips om potentieel gevaar meteen te verminderen en te voorkomen:

  • Plaats hoekbeschermers op alle meubels met een scherpe rand of hoek.
  • Voorzie alle stopcontacten van een speciale afdekplaat of stopcontactbeschermer zodat er geen kleine vingers in kunnen verdwijnen.
  • Plaats traphekjes onder- en bovenaan elke trap.
  • Controleer of de planten die je in huis hebt staan niet giftig zijn voor het geval je kind er eens een hapje uit besluit te nemen.
  • Zorg er ook voor dat er geen kleine spullen rondslingeren die in mond van je baby kunnen eindigen.
  • Gebruik geen tafelkleed. Op die manier voorkom je dat je kind hier aan kan trekken, met alle gevolgen van dien.
  • Heb je een open haard of houtkachel? Scherm deze dan af met een extra hekje ervoor.
  • Berg ook alle losse stekkers en kabels zo goed mogelijk op of laat ze netjes langs de muur lopen zodat je kleintje er niet aan kan trekken.

Meer spanning dankzij sportweddenschappen

0

Met de komst van sportweddenschappen is het kijken naar sportwedstrijden spannender geworden. In plaats van alleen naar het tv-scherm te kijken wil je nu immers dat de club wint waar jij jouw geld op ingezet hebt. Ieder weekend zit jij aan de buis gekluisterd om de wedstrijden te volgen en te hopen dat het jou geld op gaat leveren. Er zijn echter wel een aantal zaken waar je op moet letten voordat je de sportweddenschappen gaat plaatsen. Hiermee voorkom je dat je de verkeerde keuzes maakt en het jou alleen maar geld gaat kosten.

Het principe van sportweddenschappen

De sportweddenschappen komen in een groot aantal varianten. Je kunt per sport namelijk bepalen hoe je jouw geld in gaat zetten. De meest voorkomende variant is inzetten op het team dat gaat winnen of de sporter die de hoogste score behaalt. Als je het goed geraden hebt word je uitbetaald op basis van de quotering die op voorhand vastgesteld is door de bookmaker. Dit geldt ook voor de andere weddenschappen die je kunt plaatsen. Je hoeft dan alleen nog maar naar verschillende sporten te kijken. Voetbalweddenschappen zijn één van de meest populaire weddenschappen om te plaatsen. Voetbalweddenschappen kunnen daarbij in vrijwel iedere competitie of ieder toernooi geplaatst worden.

Voetbalweddenschappen zijn populair

Bij voetbalweddenschappen kun je eerst gaan kijken naar jouw favoriete club. Hier weet je het meeste over en je kunt hierdoor ook betere beslissingen maken. Echter kun je ook naar de andere clubs kijken. Zo kun je vrijwel iedere wedstrijd terugvinden die in een weekend gespeeld wordt. Op voetbal wedden brengt hierdoor steeds meer mogelijkheden met zich mee. Op voetbal wedden kan dan wederom op basis van het winnende team, maar ook op het aantal gele en rode kaarten, de wissels of hoeveel doelpunten er in een wedstrijd voorkomen.

Een leuke bezigheid met jouw vrienden

Op voetbal wedden zorgt er in ieder geval voor dat al jouw sportwedstrijden een extra spanningslaag kijken. Door de voetbalweddenschappen ook nog samen met jouw vrienden te plaatsen kun je gaan kijken wie de hoogste score behaalt. Het kan daarom ook een goede bezigheid zijn met jouw vriendengroep. Door iedere week weer opnieuw te kijken naar de mogelijkheden zorg je ervoor dat je de weddenschappen steeds weer kunt plaatsen en je wellicht ook nog nieuwe clubs of sporten ontdekt. Zo leer je ook weer iets nieuws over de sportwereld.

Mooie dartspullen bij Mcdartshop.nl

0

Ben je een fervent darter? Dan kun je zelfs in deze huidige coronalockdown deze sport uitoefenen, want je kunt het ook gewoon thuis doen door een dartbord op je schuurdeur te hangen. Het is een sport die door jong en oud wordt beoefend, en zelfs op professioneel niveau wordt beoefend. Onlangs, van 15 december 2021 tot en met 3 januari 2022, vond het PDC World Darts Championship plaats, en wel in London. Ondanks de coronamaatregelen mocht hier wel publiek bij aanwezig zijn. Maar dit publiek, de pers en de darters zelf moesten wel voldoen aan de 2G-regeling. En dat houdt in dat zij een vaccin hebben gehad, of een negatieve coronatest hebben gehad of hersteld zijn van het coronavirus. Tijdens het World Darts Championship zagen we weer de mooiste dartpijlen en dartborden voorbijkomen. En het leuke is: deze kun jij ook aanschaffen voor eigen gebruik!

Zelf ook dartborden en dartpijlen aanschaffen?

Misschien ben je wel erg geïnspireerd geraakt door het PDC World Darts Championship, toen je zag dat Peter Wright op 3 januari de finale won van Michael Smith (met 7-5), en wil je net zo'n goede darter worden als Peter. Neem dan eens een kijkje op bijvoorbeeld Mcdartshop.nl. Daar vind je veel handige dingen die je nodig hebt bij het darten, zoals mooie dartborden, dartpijlen, dartflights en dartshafts. Maar ook dartmatten, accessoires en scoreborden kun je er vinden. Bij een site als Mcdartshop.nl kun je jouw bestelling de volgende dag al in huis hebben dus je kunt direct aan de slag met deze toffe sport. Thuis in de tuin of ergens in een zaaltje, leef je uit en wordt net zo'n goede darter als Peter Wright. Het is ook heel leuk dat je op sommige sites, zoals op Mcdartshop.nl, kunt kijken welke dartartikelen bekende spelers gebruiken! 

Darten gaat terug naar de Middeleeuwen…

Leuk weetje waar niet iedereen van op de hoogte is: darten stamt al uit de Late Middeleeuwen. En ken je de Engelse koning Hendrik VIII nog? Je weet wel, die zijn vrouwen onthoofde? Hij was een groot liefhebber van deze sport. Er is een brief gevonden uit die tijd waaruit blijkt dat hij een dartbord kreeg dat prachtig gedecoreerd was. Hij kreeg dit pronkstuk van zijn aanstaande vrouw Anne Boleyn. Echter, deze allereerste dartborden werden gemaakt van de onderkant van lege wijntonnen, door er cirkels te tekenen. Eerst was darten alleen nog een kroegsport. In bijvoorbeeld London en Manchester kon je in Engelse cafés en pubs gezellig darten. Maar na de eerste wereldoorlog zag je dat de grotere evenementen georganiseerd werden. Het dartbord is inmiddels een schrijf met cijfers, en allang geen onderkant van een wijnvat meer. En de dartpijlen kun je in de meest mooie kleuren en uitvoeringen aanschaffen. Sla vandaag nog jouw slag online, zoals mooie dartborden op Mcdartshop.nl!

Redenen om een elektrische fiets aan te schaffen

0

Bewegen is erg belangrijk in ons dagelijkse leven. Veel uren van de dag worden zittend besteed. Het is daarom extra belangrijk om elke dag tijd vrij te maken om te bewegen. De hartslag omhoog brengen en de bloedcirculatie te versnellen. Elke dag bewegen heeft veel gezondheidsvoordelen. Als er regelmatig wordt bewogen komt er meer zuurstof het lichaam binnen dan als er heel de dag wordt gezeten. Een uur per dag bewegen is voldoende. Daarmee worden uw spieren aan het werk gezet. Bewegen kan op veel manieren, wandelen en fietsen zijn vooral erg populair. Hiermee worden de spieren wel belast, maar de hoge druk op de botten, gewrichten en pezen worden bespaard. Bij fietsen is dit nog meer van toepassing dan bij wandelen. Deze twee manieren van bewegen zijn eenvoudig en laag in intensiteit. Fietsen kan makkelijker worden gemaakt voor uw met behulp van een trapondersteuning. Hierdoor wordt u geholpen tijdens het fietsen en hoeft u minder kracht te leveren.

De elektrische fiets

Een fiets met trapondersteuning is de elektrische fiets. De elektrische fiets wordt steeds populairder. Niet alleen onder de ouderen, maar eigenlijk voor elke fietsgebruiker. De ouderen namen vaak een elektrische fiets, omdat dit ze hielp bij het opstarten. Op dit punt kost het de meeste energie en kracht. Als ze eenmaal fietsen is er vaak niks aan de hand. Door de elektrische fiets worden ze geholpen bij het opstarten, zodat er niks mis kan gaan. Zo kunnen ze een mooie lange fietstocht maken. Voor de andere fietsgebruikers kan de elektrische fiets ook een goede oplossing bieden voor grote afstanden. Door de elektrische fiets zijn ze hier sneller en kost het ze minder moeite. De tijd van bezweet en vermoeid aankomen op de plek van bestemming is dan voorbij. Dit zorgt ervoor dat mensen ook sneller de fiets pakken, ze zijn er in een korte tijd en het kost ze weinig moeite.

Elektrische fiets voor dames

Voor de dames en heren zijn er veel mogelijkheden voor elektrische fietsen. De elektrische fiets dames heeft een kenmerkend diagonaal frame. Hierdoor is de instap lager waardoor het makkelijker is om op de fiets te stappen. Er zijn verschillende soorten elektrische fietsen verkrijgbaar. Zoals een elektrische damesstadfiets, transportfiets, moederfiets of sportieve fiets. De beste fiets is uiteindelijk de fiets die u het prettigst vindt. De juiste framemaat is het belangrijkste voor een comfortabele fiets. De juiste framemaat kan zelf worden berekend met behulp van de binnen- en buitenlengte van uw benen. De elektrische damesfietsen framemaat liggen tussen de 45 en 59 centimeter. Er kunnen ook altijd proefritten worden gemaakt, voordat u een definitieve keuze maakt.

Digitalisering in de logistieke sector

0

De digitalisering gaat in rap tempo door en COVID-19 zorgt ervoor dat nog meer mensen de webshops weten te vinden. Achter de wereld van online bestellen zit een enorme logistieke wereld schuil. Het is een luxe dat je overal in Nederland iets kunt bestellen wat de volgende dag bij jouw thuis op de stoep staat. De transportbedrijven achter de bevoorrading en levering van al deze e-commerce bestelling zijn de echte helden van het online bestellen. Maar hoe doet een transportbedrijf dat? En hoe digitaal is de logistieke sector? Lees het in dit artikel.

Plannen, plannen en plannen

In de logistieke sector is goede planning de sleutel tot succes. Als jij vooraf al weet welke bestemmingen een chauffeur moet bezoeken dan kan je een rit vele malen efficiënter inplannen. Daarom zijn werkvoorbereiders, planners en logistieke managers constant bezig met het optimaliseren van de operatie. Een gouden uitvinding voor de sector is het zogeheten fleet management. Dit is een softwareprogramma waarin verschillende logistieke data te zien is in één overzichtelijk dashboard. Live GPS-locaties, brandstofverbruik, planning en voorraadbeheer allemaal bij elkaar in een systeem. Dit zorgt ervoor dat de planning beter en efficiënter gemaakt kan worden en zelfs ter plekke nog kan veranderen. Chauffeurs kunnen via een handige app deze planning ook inzien waardoor ze altijd op de hoogte zijn met actuele informatie. Minder miscommunicatie en een gestroomlijnd bedrijfsproces dus!

Hoe digitaal is de logistieke sector in vergelijking met de rest?

De bovengenoemde fleet management software is een grote stap voor de logistieke sector. Deze vorm van innovatie versnelt de digitalisering bij veel bedrijven. Bedrijven met een goed werkende data gedreven operatie hebben een stapje voor op de concurrentie. Uiteindelijk is degene die achter blijft de verliezer. In een onderzoek van McKinsey Global staan alle sectoren gerangschikt op mate van digitalisering (zie afbeelding). Transport en opslag staat in de middenmoot van de digitaliseringsslag. Net onder vastgoed en boven educatie. Dit laat zien dat er nog veel te halen is in de logistieke sector. En de bedrijven die snel handelen hebben daar nog jaren profijt van. In een wereld waar verandering een constante is is stilstand achteruitgang. De transport en opslag branche valt onder kapitaalkrachtige organisaties met potentie om hun fysieke assets verder te digitaliseren. Denk hierbij aan digitaal voorraadbeheer, digitale planning of het digitaal aansturen en meten van geconditioneerd transport. De ICT en de media en communicatie sectoren lopen voorop als het gaat om digitalisering. Dit komt doordat de manier van informatie consumeren tegelijkertijd is veranderd met de opkomst van digitale ontwikkelingen. Nu wordt het zichtbaar dat bepaalde branches deze ontwikkelingen langzamer overnemen. Conservatieve sectoren zoals landbouw, woningbouw en overheidswerk staan onderaan in de digitalisering tabel.

Welke lease-vorm past bij jou?

0

Toe aan een lease auto, maar twijfel je nog in welke vorm je wil leasen? In deze blog wat feiten op een rij!

In Nederland is leasen erg populair. Maar liefst 20% van de auto’s op de Nederlandse wegen worden geleased. Echter kiezen ZZP’ers vaak niet voor een lease. De reden? Het is niet flexibel. Vaak zit je voor een lange tijd vast aan een contract, terwijl je weinig zekerheid hebt over je financiële situatie in de toekomst. Toch is het aantal ZZP’ers met een lease auto dit jaar gestegen. Van 5,2% naar 6,4%. Wellicht heeft het te maken met de corona-crisis: deze onzekere tijden maken de grote aankoopsom van een auto een pittige investering.

ZZP’ers kiezen vaak voor een Financial Lease constructie, maar liefst 41%. Een derde van de zelfstandigen kiest voor een Operational Lease. Andere lease-vormen, zoals een shortlease zijn minder populair. In dit artikel richten we ons op de verschillen tussen deze twee populaire lease vormen.

De (full) operational lease

Kies je voor een operational lease, dan zal je de minste zorgen hebben. Bij deze lease vorm zitten namelijk alle extra kosten in de maandelijke prijs inbegrepen: onderhoud, verzekering, belasting, oms zelfs brandstof! Voor een vast bedrag per maand kom jij overal waar je wil komen. Je weet dus als ZZP’er precies wat jouw vervoerskosten zijn, wat vervelende verrassingen voorkomt.

Een nadeel van de operational lease is dat je geen eigenaar bent of zult worden van het voertuig. Je zit vast aan een (lange) contractperiode, minimaal 36 maanden, maar het kan zelfs 84 maanden zijn. Aan het einde van de rit dien je je auto weer in te leveren bij de lease-maatschappij.

De financial lease

De financial lease is simpelweg een financiele constructie die het voor jou makkelijker maakt een auto te kopen. Het grote voordeel van een financial lease vorm is dat je na afloop van het lease contract eigenaar wordt van de auto. Je hoeft de auto niet in te leveren. De restwaarde is dus ook voor jou.

Nadelen van een financial lease is dat je als rijder zelf verantwoordelijk bent voor alle extra’s die komen kijken bij het bezitten van een auto. Het eerdergenoemde onderhoud, brandstof, verzekeringen zijn allemaal voor eigen rekening. De leasemaatschappij geeft jou enkel een zak met geld om de auto te kunnen kopen.

De afweging die jij moet maken

Als je op zoek bent naar een stabiele financiele situatie, waar in je je geen zorgen hoeft te maken om verrassende kosten, dan is een operational lease dus perfect voor jou. Maar als je liever wat flexibeler bent en meer vrijheid hebt, dan past een financial lease constructie meer bij jou. Laat je niet afschrikken wanneer je de maandprijzen tussen de twee vergelijkt, want dit is echt appels met peren vergelijken.

Verschillende soorten hoortoestellen

0

We kennen allemaal de uitspraak: ‘Elke leeftijd heeft zijn charme.’ Dat is uiteraard zo. Al is het zo dat we ons niet altijd realiseren. Als we jong zijn, kunnen we vaak niet wachten totdat we een jaartje ouder zijn. Zijn we eenmaal ouder dan zouden we soms weer even jong willen zijn. Het komt erop neer dat alle leeftijdsfases voor- en nadelen hebben. Het is natuurlijk zo dat terwijl je ouder wordt, je last kan krijgen van ongemakken. Maar vaak is er wat aan te doen, in elk geval zo dat je nog steeds volop van het leven kan genieten.

Gehoorverlies

Merk je bijvoorbeeld dat je gehoor achteruit gaat, dan kan je een hoortest laten doen en een gehoorapparaat aanschaffen. Misschien is je gehoor dan niet meer precies wat het vroeger was, toch zorgt het voor een aanzienlijke verbetering. De techniek is geavanceerd, waardoor kan worden bepaald welk gehoorapparaat voor jou de beste keuze. Daarnaast kan het toestel helemaal op jouw gehoor afgestemd worden. Er zijn twee soorten hoortoestellen die verkrijgbaar zijn met verschillende soorten eigenschappen, zodat ze helemaal aansluiten op jouw wensen en eisen.

Hoortoestellen in het oor

De eerste soort die we bespreken is het gehoorapparaat in het oor. Deze term kan natuurlijk een beetje dubbelop overkomen. Zitten immers niet alle hoortoestellen in het oor? Toch is er een reden dit type zo te omschrijven om het verschil met het andere soort gehoorapparaat aan te duiden. Er wordt mee bedoeld dat bij dit soort hoortoestel de microfoon, versterker, telefoon en batterij allemaal in dezelfde behuizing zitten. Daarbij wordt het hoortoestel in de gehoorgang geplaatst, waardoor deze zich dichtbij het trommelvlies bevindt. Hierdoor wordt het geluid helderder en duidelijker. Dit type hoortoestellen verbeteren het geluid met name bij licht tot middelmatig gehoorverlies.

Hoortoestellen achter het oor

Bij dit type gehoorapparaten zit de luidspreker in een kastje achter het oor. Het geluid wordt door middel van een flexibel slangetje of thin tube naar het trommelvlies gestuurd. Deze hoortoestellen kunnen de meeste soorten slechthorendheid compenseren. Ook zwaarder gehoorverlies.

Een hoortoestel aanschaffen

Als je overweegt een hoortoestel aan te schaffen, is het uiteraard van belang eerst een hoortest te laten afnemen. Er is namelijk behoorlijk wat aanbod in hoortoestellen en allemaal met verschillende soorten eigenschappen. Als je er een nodig hebt, heb je natuurlijk geen idee welke je zou moeten kiezen. Daarom maak je eerst een afspraak met een audicien. Dat kan bij een hoorcentrum, maar je kan ook een audicien aan huis laten komen om de test af te laten nemen. Dan heb je eerst een kennismakingsgesprek waarbij de hoortest wordt afgenomen en daarna een adviesgesprek waarbij je het hoortoestel direct kan uittesten.

Tijdens de test wordt duidelijk of er sprake is van gehoorverlies en in welke mate. Vervolgens bespreek je welke geluiden je met name belangrijk vindt om goed te horen. De audicien vertelt over de mogelijkheden en welke hoortoestellen aansluiten bij jouw wensen en eisen. Vervolgens kan je het toestel aanschaffen en volop genieten van alle geluiden die je nu weer goed hoort!

5 zaken om rekening mee te houden bij het kopen van een huis

0

Wanneer je een huis gaat kopen komt er veel bij kijken. Het is namelijk een grote aankoop die je niet zomaar kan doen. Er zijn heel veel regels mee verbonden waar rekening mee gehouden moet worden. Helemaal na de kredietcrisis van 2008 zijn de regels flink aangescherpt. Daarnaast staat de huizenmarkt momenteel op zijn kop waardoor huizen voor bizarre bedragen worden verkocht in vergelijking met een decennia geleden. Soms zie je door de bomen het bos niet meer en daarom hebben wij een aantal belangrijke zaken genoteerd waar je rekening mee moet houden wanneer je een huis wil gaan kopen. 

Genoeg inkomsten

Als je alleen of samen een huis wil kopen moet er natuurlijk genoeg inkomsten maandelijks binnenkomen. Op basis van je vermogen, je contract en de hoogte van je maandsalaris wordt de hypotheek berekend. De hypotheek is de lening die je van de bank krijgt om een huis te kopen. Deze schuld betaal je met rente af aan de bank, de zogeheten hypotheekrente . Hierdoor kun jij een huis kopen en de bank krijgt daar een vergoeding voor. De hypotheek berekenen kun je tegenwoordig eenvoudig online doen maar wil je een op maat gemaakt advies kun je beter naar een adviseur gaan.

Een nieuw of een oud huis

Het is soms een lastige keuze om een nieuw huis te kopen of een oud huis te kopen. Er zijn namelijk voor beide veel voordelen op te noemen maar zeker ook veel nadelen. Zo zijn nieuwbouwwoningen vaak duurder en oudere huizen hebben vaak meer onderhoud nodig of moet nog veel aan gedaan worden wanneer je er in trekt. Hier moet je rekening mee houden voordat je een keuze maakt want verbouwen kan een hele smak geld kosten wat soms niet beschikbaar is. 

Samenwerken met een makelaar

Wanneer je een huis gaat kopen is het een slim idee om met een betrouwbare makelaar in zee te gaan. Een makelaar heeft namelijk veel ervaring en wil jou graag helpen bij het kopen van een huis. Dit is namelijk ook ten goede van de makelaar. Daarom is het belangrijk om een betrouwbare, ervaren partij te kiezen waar je graag mee wil samenwerken. 

Het bieden op huizen

Zodra je een mooi huis hebt gevonden wat perfect bij jouw past begint de volgende stap. Als het financieel haalbaar is krijg je de keuze om te bieden op het huis wat bij jou in de smaak valt. In het verleden werd er vaak onder de vraagprijs geboden. Tegenwoordig wordt er meestal over de vraagprijs geboden en met forse bedragen. Je moet daarom goed realiseren dat het bieden op huizen soms een frustrerend spelletje kan worden. 

Na het accepteren van het bod

Zodra je bod geaccepteerd is houdt dit niet in dat je gelijk het huis in ontvangst kan nemen. Er zijn dan nog veel meer zaken die gebeuren moeten worden voordat daadwerkelijk de sleutel overdracht plaats kan vinden. Zo dient er eerst een voorlopig koopcontract getekend te worden. Dit voorlopig koopcontract legt bijvoorbeeld vast dat je 10% van de aankoopsom moet betalen wanneer je terugkrabbelt of wanneer de andere partij terugkrabbelt. Het is daarom belangrijk om hier rekening mee te houden. Laat je daarom altijd adviseren door een professional.

Het is weer tijd om watersporten uit te oefenen!

0

Het kan eindelijk weer, het uitoefenen van onze favoriete sporten op het water! We hebben er eventjes op moeten wachten en de weersomstandigheden zaten ook niet altijd mee, maar het weer laat het nu gelukkig weer toe. Het is tijd om onze wakeboards, surfplanken en andere kleding aan te schaffen en tevoorschijn te halen! In dit blog zullen we kijken naar de verschillende uit te oefenen watersporten en geven we je nog een aantal algemene tips. Zo zullen we het hebben over het gebruik van een wetsuit voor heren en meer! 

Waterskiën, wakeboarden of surfen

Doordat we weer het water op kunnen tijdens de zomerdagen, is het ook de tijd om onze favoriete watersporten uit te oefenen. Zo kun je ervoor kiezen om jezelf te herpakken met de watersport die je altijd uitoefent, maar zou je er ook voor kunnen kiezen om een andere uitdaging aan te gaan. Een watersport die de laatste jaren steeds populairder aan het worden is, is flyboarden. Met een flyboard sta je op een board, die d.m.v. een waterslang is bevestigt aan een waterscooter. Het water komt met een enorme kracht uit het board, waarna je – met het juist verdelen van het evenwicht – omhoog zult komen. Wanneer je dit eenmaal onder de knie hebt kun je verschillende oefeningen leren, waarna je uiteindelijk ervaren zult zijn in het flyboarden en je over nieuwe ervaringen en kwaliteiten beschikt!

Kies voor een wetsuit

Hoewel iedere watersport anders is, zijn er ook vele overeenkomsten te vinden in de watersporten. Het is namelijk aan te raden om een wetsuit te dragen wanneer je jouw watersport uitoefent. Een wetsuit geeft bescherming, maar zorgt er ook voor dat je niet snel onderkoeld zult raken. Een wetsuit zit strak om het lichaam en bestaat uit een dikke laag, die er vervolgens voor zorgt dat je geen lichaamswarmte zult verliezen!

Wetsuits zijn zowel te verkrijgen in wetsuit heren als wetsuit dames. Een wetsuit heren heeft een iets andere pasvorm dan een wetsuit dames, waardoor iedereen over een juiste wetsuit zult beschikken. De wetsuit zorgt ervoor dat jij zorgeloos je sport uit kunt oefenen, zelfs wanneer het niet zo’n zonnig weer is!

Veel plezier deze zomer!

Nu we je een aantal tips hebben gegeven over watersport, is het nu vooral de tijd om zelf actie te ondernemen. Ontdek de verschillende watersporten en schaf een juiste wetsuit aan, zodat je veilig de watersport kunt beoefenen. Gelukkig komen er erg mooie dagen aan, waar we dan ook zeker van moeten genieten deze zomer. Veel plezier!

Waarom je altijd zakelijke energie moet vergelijken

0

Wanneer je over een eigen kantoorpand beschikt waar mensen werken, is het noodzakelijk om een passend energiecontract af te nemen. Je hebt immers stroom en warmte nodig om een succesvol bedrijf te kunnen runnen. Als ondernemer wil je natuurlijk nooit te veel betalen voor je zakelijke energie. Gelukkig is er een groot aantal stappen die je kunt ondernemen om een lagere energierekening te hebben. De belangrijkste stap hierbij is zonder twijfel het jaarlijks zakelijk energie vergelijken. Waarom je altijd energie moet vergelijken als afnemer lees je in dit artikel.

Vind de beste deal met vergelijken van energie

De grootste reden waarom je begint met het vergelijken van zakelijke energie is omdat je de beste aanbieding wilt scoren. Er is een enorm aanbod wat betreft energie voor zakelijke afnemers. Door de spreekwoordelijke bomen zie je het bos al gauw niet meer, waardoor je misschien geen idee hebt voor welke energiedeal je moet gaan. Daarom is het altijd aan te raden om er een zakelijke energievergelijker bij te pakken. Met zo’n energievergelijker weet je namelijk binnen no time welke deal het beste bij jouw energieverbruik past. Het enige dat je moet weten voor een vergelijker is je jaarlijkse verbruik en eventueel andere wensen, zoals de gewenste duur van het energiecontract en of je voor een vast of flexibel contract gaat. Op Energie-Zakelijk.nl vind je zo’n handige vergelijker van energie. Binnen no time krijg je een uitgebreid aanbod te zien waarmee je flink wat geld kunt besparen op je energiecontract.

Profiteer van exclusieve welkomstkortingen

Wat nog meer zo voordelig is aan het vergelijken van zakelijke energie is dat je op die manier een duidelijk overzicht krijgt van wat je waar kunt krijgen. Energieleveranciers weten uiteraard als geen ander dat ondernemers aan de slag gaan met zo’n vergelijker. Hierbij moet zo’n energiebedrijf opvallen met een interessante aanbieding. Zij willen immers ook dat je voor hun bedrijf kiest. Dit doen ze meestal in de vorm van cashback of een andere aantrekkelijke welkomstkorting. Er wordt vaak een bedrag bepaald dat je terug kunt krijgen bij een energiecontract. Dat bedrag krijg je dan bijvoorbeeld na een jaar terugbetaald van de energieleverancier. Hierbij is het wel goed om te weten dat zo’n welkomstkorting vaak al wordt verrekend bij de prijzen die je in het overzicht na het vergelijken van energie ziet. Houd daar dus rekening mee wanneer je een keuze moet maken voor zakelijke energie.

Duidelijk overzicht van lage leveringstarieven

Tot slot nog een ander voordeel van het gebruiken van een zakelijke energievergelijker. Wanneer je zo’n vergelijker gebruikt, zie je in één oogopslag de leveringstarieven van diverse energiebedrijven. Het komt nogal eens voor dat energieleveranciers reclame maken met hele lage energieprijzen. Hierbij worden de leveringstarieven meestal in kleine lettertjes vernoemd, waardoor je uiteindelijk alsnog meer moet betalen dan je had verwacht. Doe je een check met een zakelijke energievergelijker dan zie je direct wat je waar moet betalen aan leveringstarieven. Op die manier zie je dus meteen waar je kunt profiteren van lage leveringstarieven en waar de tarieven (te) hoog zijn. Ook zie je hierbij of de tarieven vast of variabel zijn. Bij een variabel leveringstarief kunnen de prijzen ieder half jaar veranderen; bij een vast tarief staan deze prijzen vast. Energiebedrijven proberen altijd zoveel mogelijk te stunten met leveringstarieven om zo klanten te trekken.