15.2 C
Amsterdam
21 mei, 2024

Welk materiaal gebruik jij voor je nieuwe vloer?

Misschien ben je net verhuisd en ga je een grote verbouwing aan. Of misschien ben je in je huis gewoon toe aan iets nieuws. Dan kan je natuurlijk kiezen voor nieuwe meubelen, nieuwe verf of nieuwe accessoires. Maar je kan het best eerst even naar de vloer kijken. Ziet de vloer er nog wel mooi uit en is het allemaal nog wel naar wens? Door een nieuwe vloer te leggen kan je huiskamer al een hele andere, vernieuwende uitstraling krijgen. Maar wat is nou het beste materiaal voor in jouw huis?

Laminaat

De eenvoudigste keuze in huis is een laminaat vloer. Bij bijna elke inrichting staat laminaat wel mooi en je kunt de kleur naar jouw huis aanpassen. Laminaat is verkrijgbaar van licht naar donker en in verschillende looks. Laminaat is daarentegen ook kleurvast en bestendig tegen verkleuring van de zon. Als je een glas water op laminaat laat vallen kan je het er zo weer afvegen met een doekje omdat laminaat vochtbestendig is. Een ander voordeel waarom mensen vaak voor laminaat kiezen, is de gemakkelijke plaatsing en minimale werking. Moderne laminaat vloeren beschikken vaak over een gemakkelijk kliksysteem waardoor er geen lijm nodig is. Als je nou nog niet te maken hebt met het moderne laminaat dan kan het zijn dat je wat epoxy lijm nodig zult hebben. Door een chemische reactie gaat de epoxy van vloeibaar naar vaste vorm zodra het wordt aangebracht.

Visgraat vloer

Als je laminaat nou te saai vindt dan kan je het best voor een visgraat vloer kiezen. Een visgraat vloer heeft een mooi patroon en je kunt hem zo laten samenstellen zoals jij het wilt. Ga langs bij een specialist en dan kan jij zelf je perfecte visgraat vloer samenstellen. Visgraat vloeren zijn er ook in verschillende materialen en verschillende kleurtinten, voor ieder wat wils. Een visgraat vloer is tegenwoordig erg populair in Nederland. Het geeft een chique uitstraling maar het heeft toch het gemakkelijke van laminaat.

Een houten vloer

Als je nou voor klassiek en stijlvol wilt gaan kan je voor een houten vloer kiezen. Als je bijvoorbeeld nog kleine kinderen hebt en een hond zou ik een houten vloer niet aan raden. Vlekken zie je namelijk erg snel op een houten vloer. Maar als je gezellig samen met je partner woont is een houten vloer erg mooi! Ook een houten vloer is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Van diepdonker hout tot wat lichter hout. Kijk goed wat bij jou inrichting past.

Related Articles

Leuk artikel voor jou?