13.1 C
Amsterdam
17 juni, 2024

Maak je huis babyproof, ongeluk zit in een klein hoekje

Een baby zal op een bepaald moment beginnen met het verkennen van de wereld. Dit betekent veel gekruip, geklauter en grijpgrage handjes die alles willen ontdekken. Enorm schattig, maar helaas ook potentieel gevaarlijk. Hoe zorg je ervoor dat je het huis babyproof maakt? Denk bijvoorbeeld aan het installeren van een goed alarmsysteem huis of het aanbrengen van speciale hoekbeschermers op meubels met een scherpe hoek. Met deze handige tips kun je onbezorgd genieten van de ontdekkingstocht van jouw kleintje.

Zorg voor extra veiligheid

Een van de makkelijkste manieren om extra veiligheid in huis aan te brengen is door het plaatsen van een alarm. Met een moderne digitale alarminstallatie kun je de woning beveiligen met camera’s, bewegingssensoren en alarmsystemen. Niet alleen handig voor ongewenste indringers, maar ook handig om je baby in de gaten te houden. Via een app op je mobiel of tablet kun je verschillende camerabeelden in huis bekijken. Ook kun je een alarm inschakelen voor ramen en deuren zodat er direct een alarm afgaat als je kleintje probeert naar buiten te gaan. Op die manier kun je een ongeluk gemakkelijk voorkomen.

Haal potentieel gevaar weg

Probeer je woning eens te zien door de ogen van een baby. Op die manier zul je erachter komen dat je huis één grote ontdekkingstocht kan zijn voor je kleine. Welke losse spullen staan binnen handbereik van een kruipend kind? Welke meubels hebben scherpe randen? Welke spullen kunnen makkelijk omvallen als er een kleine duw tegen wordt gegeven? Hier zijn wat snelle tips om potentieel gevaar meteen te verminderen en te voorkomen:

  • Plaats hoekbeschermers op alle meubels met een scherpe rand of hoek.
  • Voorzie alle stopcontacten van een speciale afdekplaat of stopcontactbeschermer zodat er geen kleine vingers in kunnen verdwijnen.
  • Plaats traphekjes onder- en bovenaan elke trap.
  • Controleer of de planten die je in huis hebt staan niet giftig zijn voor het geval je kind er eens een hapje uit besluit te nemen.
  • Zorg er ook voor dat er geen kleine spullen rondslingeren die in mond van je baby kunnen eindigen.
  • Gebruik geen tafelkleed. Op die manier voorkom je dat je kind hier aan kan trekken, met alle gevolgen van dien.
  • Heb je een open haard of houtkachel? Scherm deze dan af met een extra hekje ervoor.
  • Berg ook alle losse stekkers en kabels zo goed mogelijk op of laat ze netjes langs de muur lopen zodat je kleintje er niet aan kan trekken.

Related Articles

Leuk artikel voor jou?