16.9 C
Amsterdam
14 juli, 2024

Waar op te letten bij badkamertegels?

Tegenwoordig is een badkamer geen simpele ruimte meer waarin je alleen doucht. Mensen willen ook in die ruimte even helemaal tot rust komen. Je ziet dan ook dat er steeds meer trends zich ontwikkelen op het gebied van de badkamerinrichting. Wat zijn dan de laatste trends op het gebied van de badkamer, waarom kies je voor aardse kleuren in de badkamer en waarom zijn badkamertegels zo populair? We hebben het in dit artikel voor je uitgezocht. Lees snel verder.

Badkamertegels aan de muur

In de badkamer wordt er vaak gekozen voor badkamertegels. Badkamertegels zijn daarom zeer populair. Er bestaan verschillende alternatieven, zoals natuurlijke materialen zoals kurk, kunststof, hout of pleisterwerk. Er wordt vaak gekozen voor wandtegels, want deze zijn makkelijk schoon te houden. Daarnaast zijn ze waterbestendig. Dat is wel zo handig in een ruimte waar het vaak vochtig is. Wandtegels in de badkamer zijn te verkrijgen in verschillende soorten en maten. De tegels die je kiest, bepalen de sfeer in de badkamer. Als je nieuwe wandtegels wilt, kijk dan eerst naar welke sfeer je wilt creëren in je badkamer, voordat je overgaat tot de aankoop van tegels. Als je zelf jouw badkamer gaat verbouwen, let er dan op dat bij het plaatsen van de tegels, voorstrijkmiddel benodigd is. Het voorstrijkmiddel aanbrengen is het eerste dat je doet, voordat je de tegels plaatst.

De laatste trends van de badkamer

Volg bij het uitzoeken van de juiste badkamertegel de laatste trends of kies je iets dat je mooi vindt. Een badkamer is niet alleen maar een praktische ruimte waar je jezelf wast en je tanden poetst: het is steeds meer een ruimte geworden waar je tot rust kunt komen. Dit jaar zien we in de trends dat de badkamer steeds meer een volwaardig wellnesscentrum wordt. Een trend van dit jaar is dat de badkamer draait om sereniteit en rust. Na een drukke dag kun je je hier terugtrekken. Een stoomruimte en sauna worden aan de badkamer toegevoegd, waardoor je een spadag in jouw eigen huis kunt houden. Door de regendouche kun je extra ontspannen en ook een bubbelbad in de badkamer is zeer populair. Zet een houten plank over het bad met daarop een lekkere geurkaars, kopje thee, een boekensteun of een laptop met een filmpje aan en geniet. 

Aardse kleuren in de badkamer

De kleuren die je dit jaar ziet terugkomen in de trends, zijn vooral aardetinten zoals terracotta, beige, taupe, bruin of zand. Dit zijn zachte basiskleuren die gemakkelijk te combineren zijn met natuurlijke materialen zoals hout. Ze geven een rustige sfeer in de badkamer. Wanneer je zelf aan de slag gaat met het verbouwen van jouw badkamer, is het belangrijk dat je de juiste spullen in huis hebt, zoals een kimband. Deze kun je online kopen of in een doe-het-zelf-zaak.

Related Articles

Leuk artikel voor jou?