15.2 C
Amsterdam
21 mei, 2024

Canadese topmode van Dsquared2

In 1991 is het bedrijf Dsquared2 opgericht door de tweeling Dan en Dean Caten. De tweeling komt uit Canada en is in 1991 samen naar Milaan gegaan. Het duurde niet lang voordat ze hun eigen mannencollectie introduceerden, namelijk in 1994. In 2003 hebben ze ook hun eerste lijn voor vrouwen geïntroduceerd. De kleding van de gebroeders Caten is onder andere bekend geworden doordat Bill Kaulitz, frontman van Tokio Hotel, stage-outfits liet ontwerpen door de broers Caten. De creaties zijn te zien geweest op het lichaam van Bill tijdens de Welcome to Humanoid City Tour. Dsquared2 is nu onderdeel van Diesel. Bijna de gehele productie van de kleding van de Caten broers vindt plaats in Italië.

Waar is Dsquared2 vooral bekend mee geworden?

Vooral de jeans zie je veel terug. Deze jeans zijn vaak erg strak of juist heel erg ruim gesneden, zitten laag en hebben vaak speciale extra kenmerken waaraan je ze direct kunt herkennen. Bijvoorbeeld grote of kleine leren patches en sluitingen die je niet vaak ziet zijn bijzonder aan deze broeken. Ook worden verschillende washings gebruikt voor de broeken waardoor de broeken een unieke tint hebben. Sommige broeken van Dsquared2 hebben een vintage-uitstraling en hebben kleine gaatjes. Ook is er parfum gecreëerd door dit bijzondere merk. Zo is er een mannenparfum met de naam HeWood en een vrouwenparfum met de naam SheWood. Met regelmaat wordt de fashion van dit merk extravagant, masculien en gedurfd genoemd. Soms zelfs met een erotische knipoog. Door het gebruik van denim, leer en unieke prints valt de kledij op en is er elk seizoen een stoere collectie te vinden in de winkels.

Mode op hoog niveau

Het is geen geheim dat de fashion items door deze twee heren op zeer hoog niveau worden gewaardeerd. Met zorg en precisie en de liefde voor mode zijn de jeans, schoenen en andere items gecreëerd. Het is dan ook niet voor niets dat de producten wereldwijd gekocht worden en dat de reviews positief zijn. De kleding wordt niet alleen door mannen maar ook door vrouwen gedragen.

Koop alleen bij échte Dsquared2-dealers

Soms wordt ook door bedrijven uit, bijvoorbeeld, Azië nepkleding verkocht van dit merk. De kwaliteit is degelijk anders en daarom is het ook niet moeilijk een echte jeans te onderscheiden van een neppe jeans. Maar dit geeft wel aan dat het een immens populair merk is. Het merk is minder dan een halve eeuw op de markt, maar de gebroeders Caten hebben al een diepe indruk achtergelaten in de modewereld. Ze blijven verrassen. 

Related Articles

Leuk artikel voor jou?