16.9 C
Amsterdam
14 juli, 2024

PVC vloeren winnen aan populariteit

Trends op het gebied van woninginrichting en vloeren veranderen ieder jaar. De laatste jaren wint de PVC vloer aan populariteit. De kans is groot dat je dit type vloer al eens bent tegengekomen en dacht dat je te maken had met een echte houten vloer. PVC vloeren bestaan echter niet uit vloer, maar uit kunststof. Het voordeel van PVC vloeren is dat ze slijtvast zijn, eenvoudig te onderhouden zijn en zeer geschikt zijn voor gebruik in combinatie met vloerverwarming. PVC laat warmte goed door, waardoor de warmte van vloerverwarming snel in de te verwarmen ruimte terecht komt. Ten slotte is PVC ook heel geschikt als een geluiddempende vloer. Hoewel PVC vloeren iets duurder zijn dan laminaat, kiezen steeds meer mensen voor een duurzame PVC vloer in huis. PVC is bijzonder goed te reinigen, in tegenstelling tot hout en beton. Daarom is PVC een uitstekend materiaal voor toepassing in ruimten die intensief worden gebruikt en regelmatig goed gereinigd dienen te worden. Het materiaal kan toegepast worden in woningen, maar ook in bedrijfspanden of scholen. Juist in deze omgevingen is een duurzame, onderhoudsvriendelijke vloer mooi meegenomen.

PVC vloeren laten leggen

PVC vloeren zijn zelf aan te brengen, maar veel mensen kiezen ervoor een all-in prijs te betalen en de vloer te laten leggen door een professional. Dat is in veel gevallen een verstandige keuze. Een vakman kan goed advies geven over de soort PVC vloer die het best past in een woning. Een ruimte waar veel variatie is in temperatuur heeft een speciaal soort PVC vloer nodig die hiertegen bestand is. Hetzelfde geldt voor het gebruik van de juiste lijm. Indien de verkeerde lijmsoort gebruikt wordt kan de vloer loslaten als deze in contact komt met water. Het duurzame karakter van de vloer gaat dan verloren. Bij een juiste legwijze en een correcte onderhoudsmethode gaat PVC jarenlang mee, zowel in woningen als in andere panden. Wie een nieuw huis koopt en voor een heel leven een vloer wil laten leggen kan dus prima een PVC vloer aanschaffen.

Stijl

Een PVC vloer past nagenoeg in alle woninginrichtingen. De laatste jaren zijn er steeds meer stijlen PVC vloeren op de markt gekomen. Zo kan een liefhebber van houten vloeren een visgraat parketvloer laten leggen in PVC-uitvoering en elders in huis ook een imitatie natuurstenen PVC vloer aan laten leggen. Daarbij vallen de kosten alleszins mee, vooral in vergelijking met het laten leggen van echt visgraat parket. Parket is duur en vergt veel onderhoud, terwijl PVC slechts een fractie van de prijs kost en zeer goed te onderhouden is. Vrijwel alles is mogelijk qua stijl, kleur en uitvoering. PVC is goed op maat te maken, waardoor ruimten met afwijkende hoeken en afmetingen ook op een nette manier van een vloer kunnen worden voorzien. Het is dan ook geen verrassing dat PVC vloeren steeds populairder worden.

Related Articles

Leuk artikel voor jou?