13.1 C
Amsterdam
17 juni, 2024

De juiste printer kopen, hoe doe je dat?

Zelf heb ik mijn printer altijd pas op het laatste moment nodig, en niet zelden is deze dan net stuk. Van schoolprojecten tot vliegtickets, een document is meestal belangrijk wanneer het uitgeprint moet worden. Gelukkig hebben fabrikanten van printers stukje bij beetje de prijs van printers omlaag geduwd. Hierdoor kun je al voor een paar tientjes een printer mee naar huis nemen! Een nadeel hiervan is dat er ontzettend veel verschillende printers op de markt zijn, en het kan soms door de bomen lastig zijn het bos nog te zien. Daarom hier een korte uitleg over het vinden van de juiste printer voor bij jou thuis!

Inkjet of laser?

Dit is altijd de eerste stap bij het kiezen van de juiste printer. Voor bijna iedereen is het hebben van een inkjet voldoende. Hiermee kun je vrijwel alles printen, van essays tot foto’s. Inkt hiervoor is vrij duur, tenzij je gelijkwaardige inkt van een derde partij koopt, zoals Epson XP 235 inkt. Als je daarentegen voornamelijk documenten moet uitprinten in zwart-wit, en ook veel documenten, dan kan een laserprinter de oplossing zijn. Vaak zijn deze wel een stuk prijziger dan de inkjet printers.

Aansluitingen

Je wilt natuurlijk met enig gemak jouw printer kunnen besturen. Het is daarom ook aan te raden dat je bedenkt wat voor mogelijkheden jij hiervoor wilt. Tegenwoordig kunnen veel printers via de WiFi aangestuurd worden, maar dit is niet altijd het geval. Als er bijvoorbeeld enkel een USB-aansluiting aan zit, dan moet de printer wel dichtbij jouw computer staan. Ook kan je dan niet makkelijk via verschillende apparaten iets printen. Het kan wel erg handig zijn om dat PDF-je dat je hebt gedownload op je telefoon direct te kunnen uitprinten!

Denk aan de kosten in de toekomst

Het kan verleidelijk zijn om de goedkoopste printer aan te schaffen. Toch is dat bijna nooit de beste keuzen. Dikke kans dat je, net als ik, altijd op het verkeerde moment met een printer opgescheept zit die niet meer werkt. Ook de inkt van inkjets kunnen bijzonder duur zijn. Dit komt gedeeltelijk doordat de prijzen voor printers zelf zo laag zijn. Zoals ik in een eerdere paragraaf ook al heb vermeld, kun je dit omzeilen door via een ander bedrijf jouw inkt te kopen. Check van te voren dus of de inkt achterlijk duur is voor de printer die je op het oog hebt, en als dat zo is, of je dan goedkoper aan gelijkwaardige inkt kunt komen. Check ook een aantal reviews over de printer om te zien of bepaalde problemen erg vaak voorkomen.

Related Articles

Leuk artikel voor jou?