13.1 C
Amsterdam
17 juni, 2024

Werken zonder diploma, het is mogelijk

Toen mijn zoon enkele jaren geleden aankondigde een opleiding te willen gaan volgen, waren mijn man en ik uiteraard ontzettend blij. Het zit namelijk niet zo in de familie dat studeren en wat ons betreft was het dus heel belangrijk dat hij er zelf mee kwam. Wij hadden natuurlijk binnen de kortste keren een hele carrière uitgedacht en we waren apetrots. Een aantal jaar is het goed gegaan, maar helaas gaf hij begin dit jaar de studie toch op. Geen studie betekent geen diploma en ik was er dus niet bepaald blij mee. Ik heb van alles en nog wat geprobeerd om hem weer aan zijn studie te krijgen, maar het zat er echt niet meer in. We hebben dus besloten dat hij een baan moest zoeken. Ik was bang dat het heel lastig zou gaan worden zonder een afgeronde opleiding, maar werken zonder diploma is dus toch mogelijk. Mijn zoon is gaan kijken naar werk dat hij zelf leuk vindt om te doen en uiteindelijk heeft hij een leuke baan gevonden.

De mogelijkheden van werken zonder diploma

Er zijn veel opties voor iemand zonder een diploma. Ik wist niet dat je bijvoorbeeld gemakkelijk aan het werk kunt gaan terwijl je nog een opleiding volgt. Mijn zoon heeft hiermee echt mijn ogen weten te openen. Het is voor veel meer mensen op deze manier mogelijk om toch snel aan de slag te gaan en een leuke baan te vinden. Wist je bijvoorbeeld dat je zonder diploma na een korte training als verkeersregelaar aan de slag kunt gaan? Voor veel mensen is dit leuk werk om te doen, je bent buiten en je zorgt dat al het verkeer op een goede manier gecoördineerd wordt. Dit is niet altijd even makkelijk en je zult dus ook veel leren van de cursus en natuurlijk alle praktijkervaring die je op gaat doen. Veel vrienden van mijn zoon zijn dit gaan doen, omdat ze nog geen diploma hadden, maar wel graag aan de slag wilden met een leuke baan. Je hoeft je kinderen dus in elk geval niet thuis te houden en dat zal voor veel ouders heel belangrijk zijn.

De juiste opleiding

Ook zonder diploma kun je aan het werk gaan. Werkend je opleiding volgen om uiteindelijk toch de goede certificaten te halen, is heel belangrijk. Je komt dan namelijk steeds een stapje verder, zodat je op den duur een hele leuke baan kunt vinden.

Related Articles

Leuk artikel voor jou?