16.9 C
Amsterdam
14 juli, 2024

Even een break van minder leuk nieuws

Het nieuws rondom COVID-19 volgt iedereen (vrijwillig of niet) op de voet. Pushmeldingen hier, persconferenties daar en alle digitale media staat er vol mee. Nou, vandaag even niet. Natuurlijk is het belangrijk dat je op de hoogte blijft van de meest recente ontwikkelingen, maar genoeg is genoeg. Er moet ook ruimte blijven voor een break van al dat minder leuke nieuws. Daarom ga ik je vandaag vertellen waarom ik graag nog ooit een keer op stedentrip Londen wil. Er zijn namelijk allerlei dingen die ik in de Engelse hoofdstad en de omgeving wil bezoeken. Dus zet alle zorgen even voor een paar minuten opzij en droom met mij mee over een stedentrip Londen!

Groot Sherlock Holmes fan

Persoonlijk ben ik dol op boeken. Als kind verslond ik als geen ander kinderboeken en als volwassene is die voorliefde ervoor zeker in stand gebleven. Tijdens mijn puberjaren kreeg ik een boek van Sir Arthur Conan Doyle in handen en je raadt het waarschijnlijk al: het was Sherlock Holmes. Ik wil dan ook heel graag de locatie bezoeken in Londen. Elke fan weet direct waarnaar ik refereer: 221B Baker Street. Daar vind je namelijk het officiële Sherlock Holmes museum. Als een grote fan kan ik natuurlijk niet wachten om daar eens rond te lopen!

Magische set en kostuums

Een andere reden waarom een stedentrip Londen zo hoog op mijn lijstje staat? Ik wil graag de officiële Harry Potter Warner Bros. Studio Tour doen! De studio hiervan ligt net buiten de stad en is daardoor uitstekend te combineren met een lang weekend Londen. Ik kan namelijk niet wachten om de magische decors, de set en de extravagante kostuums en props met eigen ogen te bewonderen. Ondanks dat de souvenirwinkel waarschijnlijk een behoorlijke prijs zal vragen voor allerlei leuke spulletjes, ben ik niet ontmoedigd! Nee, ik ben eerder gemotiveerd. Door de hogere prijzen zal ik iets moeten kiezen wat ik echt wil. Om te zorgen dat ik genoeg heb, ben ik alvast een klein spaarpotje hiervoor begonnen. 

Waar wil jij heen?

Dit zijn de grootste twee dingen die ik maar al te graag wil bezoeken als ik op stedentrip Londen ben. Natuurlijk valt er veel meer te doen in deze Engelse hoofdstad. Waar zou jij bijvoorbeeld heengaan? Wil je graag de Big Ben horen of staat een ritje in de Londen Eye hoog op jouw wensenlijstje? Ik raad je aan om er lekker over te fantaseren. Een beetje dagdromen kan immers geen kwaad!

Related Articles

Leuk artikel voor jou?