14.5 C
Amsterdam
14 juli, 2024

Elektrische drive

Mijn vader heeft sinds kort zijn eigen bedrijf. Hij is één jaar geleden zijn eigen transport bedrijf begonnen. Sinds jongs af aan reisde hij al mee met zijn vader, mijn opa, in de vrachtwagen. In die tijd werden alle vrachtwagens nog aangedreven door benzine of diesel. In de tijd van mijn vader zijn eigen bedrijf kan dit niet meer, en moet hij innovatief zijn. In Nederland is recent een stikstof crisis ontstaan. Hierdoor kan veel niet meer, waaronder bouwen. Om  de uitstoot van stikstof te verlagen moet er meer elektrisch worden gedaan. Alles dat met de bouw van een project te maken heeft telt mee voor het verlagen van de uitstoot. Mijn vader heeft hier op een slimme manier op ingespeeld. Na een jaar zijn bedrijf te hebben gerund had hij genoeg geld voor het kopen van een elektrische vrachtwagen. Door het woningtekort in Nederland was er het hele jaar volop werk geweest. Geen één van mijn vader zijn vrachtwagens werd niet gebruikt. Met deze winst kon de eerste elektrische vrachtwagen worden gekocht. Dit was groot nieuws. Omdat het vervoer van spullen van de fabriek naar de bouwplaats ook meetelde met de stikstof uitstoot, was een elektrische vrachtwagen zonder uitstoot zeer gewenst.

Duurzaamheid

Mijn vader vond het heel erg fijn dat hij op deze manier mee kon helpen aan het bewaren en verbeteren van het milieu. Als je hier eenmaal aan begint, wil je vaak steeds meer. Dit was in mijn vader zijn geval ook zo. Zijn diesel pick-up ‘kon echt niet meer’. Hij verkocht de auto en ging over op een elektrische auto. Shortlease elektrisch was hier de uitkomst voor. Er kwamen maanden voor dat hij helemaal niet reed, en soms heel veel. Bij dit bedrijf kon hij maandelijks zijn lease opzeggen. Dit scheelde veel kosten die hij op zijn beurt veel beter in het bedrijf kon stoppen.

Wat nog meer?

Het was natuurlijk veel makkelijker om door te rijden met een benzine of een diesel auto. Maar toch deed mijn vader dat niet. Elke week stond hij trouw bij een snel lader langs de snelweg. Ook thuis betekende dit dat het gas kookstel er uit ging, en werd vervangen door een elektrische. Een aantal dagen hierna lag ineens het dak voor met zonnepanelen. Deze konden worden gebruikt voor het opladen van de auto en andere taken in het huishouden. Ik was trots op mijn vader dat hij zo veel aan het milieu denkt. Ik volg hem graag in deze missie.

Related Articles

Leuk artikel voor jou?