13.1 C
Amsterdam
17 juni, 2024

Geen concessies aan bedrijfsdeuren voor uw autobedrijf

In uw autobedrijf komen twee werelden samen. Enerzijds is er de techniek, de werkplaats, waar uw monteurs hard werken om auto’s te repareren en te onderhouden volgens de nieuwste technieken. Anderzijds is er de commerciële kant, waar de klant koning is en alles er netjes bij moet staan. Welke bedrijfsdeuren passen het beste bij in een dergelijke veeleisende omgeving?

Praktisch voor in de werkplaats

In de werkplaats is het praktisch om een bedrijfsdeur te kiezen die licht doorlaat, zodat er goed met natuurlijk licht gewerkt kan worden. Daarnaast moet de deur ook in geopende toestand voldoende ruimte geven aan hefbruggen, verlichting en afzuiginstallaties. Een loopdeur kan handig zijn om niet steeds de hele deur te hoeven openen om even in en uit te lopen.  Een sectionaaldeur die geen plafondruimte inneemt is hier de beste keuze. Dit kan bijvoorbeeld een sectionaaldeur met een vouwsysteem zijn, of een sectionaaldeur die gedeeltelijk omhoog en langs het plafond loopt.

Mooi voor in de showroom

In de showroom gaat het om uitstraling en afwerking. Hier wilt u een bedrijfsdeur die naadloos op gaat in het ontwerp van het gebouw. Storende elementen als rails, motoren en scharnieren moeten liefst zoveel mogelijk uit het zicht blijven. Als de deur in de buitgengevel zit, is het mooi als er glazen panelen in zitten die qua uitstraling passen bij de rest van uw gevel. Bij de meeste bedrijfsdeuren heeft u veel keuze in materialen, kleuren en afwerking. Als het om de binnenkant gaat, zijn echter niet alle bedrijfsdeuren even mooi afgewerkt. De bovenrails zijn meestal de grootste storende factor in de showroom, maar bij sommige deuren kunnen daarbij ook de grove scharnieren storend zijn. Een bedrijfsdeur zonder bovenrails kan hierbij zeer praktisch zijn.

Spuitcabines, wasboxen en autoliften

Heeft uw autobedrijf spuitcabines, wasboxen en autoliften? Voor deze specialistische ruimtes zijn normaal gesproken vaak speciale deuren nodig, waarbij er minder opties zijn voor wat betreft uitstraling. Er zijn echter ook sectionaaldeuren (bijvoorbeeld met een vouwsysteem) die buiten een ruimte geïnstalleerd kunnen worden, waardoor ze ook voor dit soort speciale toepassingen geschikt zijn.

Veelzijdige oplossingen zijn beschikbaar

In al deze situaties zijn er diverse oplossingen beschikbaar die gedeeltelijk voldoen aan uw wensen. Sectionaaldeuren met bovenrails zijn de meest gekozen oplossing als bedrijfsdeur. Deze belemmeren echter de werkhoogte in de werkplaats, bieden een storend aanzicht in uw showroom en zijn lastig te combineren met speciale ruimtes als wasboxen en autoliften. Als u geen concessies wilt doen, kies dan voor een sectionaaldeur met vouwsysteem, zoals de Compact deur van Rolflex. Deze past op al deze plekken naadloos en geheel aangepast worden aan het ontwerp van de ruimte. Geen zichtbare scharnieren, alle ruimte voor uw hefbruggen en zeer geschikt voor het gebruik in een wasbox, spuitcabine of autolift. Kijk op rolflex.com voor meer info.

Related Articles

Leuk artikel voor jou?