13.1 C
Amsterdam
17 juni, 2024

Laminaat kopen? Dit zijn de mogelijkheden!

Laminaat is een budgetvriendelijke optie voor je vloerbedekking. Je kunt laminaat in alle kleuren, soorten en maten kopen. Dit is voor iemand met een specifieke wens heel fijn. Wanneer je niet zo goed weet wat je wil, kan dit overweldigend zijn. Daarom leggen we hier de opties aan je uit, zodat je beter een keuze kunt maken.

Houtlook

Tegenwoordig is een goede laminaatvloer met houtstructuur amper nog van een echter houten vloer te onderscheiden. Een laminaatvloer is echter aanzienlijk makkelijker te onderhouden. Dat komt omdat de bovenlaag van laminaat gemaakt is van een beschermingslaag van kunststof. Daardoor kan een laminaatvloer beter tegen vocht en heeft laminaat niet een periodieke behandeling nodig om mooi te blijven. Bovendien is een laminaatvloer makkelijker te leggen dan hout en kun je laminaat combineren met vloerverwarming.

Betonlook

De industriële interieurstijl wordt steeds populairder. Hier hoort natuurlijk een prachtige betonlook vloer bij. Het probleem met een echte beton vloer is dat je er niet zo makkelijk weer vanaf komt. Daarom is het goed om ook de opties van een laminaatvloer te overwegen. Daarnaast barst laminaat niet en voelt ook niet zo koud aan als echt beton.

Tegelmotief

Tegels zijn kwetsbaar, duur en lastig te leggen. Het is dus vrij logisch dat je dan laminaat overweegt. Bovendien kunnen tegels koud aanvoelen. Met laminaat is dat niet het geval. Zeker wanneer je je laminaatvloer combineert met vloerverwarming.

Brede of smalle planken?

De standaard maat van laminaatplanken is meestal 19 centimeter. Echter, zien we tegenwoordig ook veel smallere planken in bijvoorbeeld een visgraatvloer en grotere planken om kleine ruimtes optisch groter te laten lijken. Houd hierbij in je achterhoofd hoe het hele eindresultaat er uit moet komen te zien!

Laminaat met of zonder v-groef?

Wanneer je weet welke soort vloer je wil, kun je bedenken of je een v-groef wil. Een v-groef geeft reliëf aan de vloer waardoor je een luxere uitstraling hebt. Met een v-groef lijkt de vloer meer op echt hout of tegels. Je kunt er voor kiezen om alle vier de kanten met v-groef te nemen om tegels echt te laten lijken. Voor hout kun je ook kiezen om alleen de lange kanten van een v-groef te voorzien.

Wil je liever een betonlook of een strakke egale vloer? Dan kies je voor laminaat zonder v-groef. Hierdoor wordt je vloer helemaal vlak en strak.

Laminaat kopen

Heb je een keuze kunnen maken? Dan is de volgende stap om je laminaat te kopen. Dit doe je gemakkelijk online zodat je zelf niet met de planken hoeft te sjouwen. Laminaat is gemakkelijk zelf te leggen, maar wanneer je er niet uitkomt, kun je altijd hulp inschakelen!

Related Articles

Leuk artikel voor jou?