13.1 C
Amsterdam
17 juni, 2024

Mooie dartspullen bij Mcdartshop.nl

Ben je een fervent darter? Dan kun je zelfs in deze huidige coronalockdown deze sport uitoefenen, want je kunt het ook gewoon thuis doen door een dartbord op je schuurdeur te hangen. Het is een sport die door jong en oud wordt beoefend, en zelfs op professioneel niveau wordt beoefend. Onlangs, van 15 december 2021 tot en met 3 januari 2022, vond het PDC World Darts Championship plaats, en wel in London. Ondanks de coronamaatregelen mocht hier wel publiek bij aanwezig zijn. Maar dit publiek, de pers en de darters zelf moesten wel voldoen aan de 2G-regeling. En dat houdt in dat zij een vaccin hebben gehad, of een negatieve coronatest hebben gehad of hersteld zijn van het coronavirus. Tijdens het World Darts Championship zagen we weer de mooiste dartpijlen en dartborden voorbijkomen. En het leuke is: deze kun jij ook aanschaffen voor eigen gebruik!

Zelf ook dartborden en dartpijlen aanschaffen?

Misschien ben je wel erg geïnspireerd geraakt door het PDC World Darts Championship, toen je zag dat Peter Wright op 3 januari de finale won van Michael Smith (met 7-5), en wil je net zo'n goede darter worden als Peter. Neem dan eens een kijkje op bijvoorbeeld Mcdartshop.nl. Daar vind je veel handige dingen die je nodig hebt bij het darten, zoals mooie dartborden, dartpijlen, dartflights en dartshafts. Maar ook dartmatten, accessoires en scoreborden kun je er vinden. Bij een site als Mcdartshop.nl kun je jouw bestelling de volgende dag al in huis hebben dus je kunt direct aan de slag met deze toffe sport. Thuis in de tuin of ergens in een zaaltje, leef je uit en wordt net zo'n goede darter als Peter Wright. Het is ook heel leuk dat je op sommige sites, zoals op Mcdartshop.nl, kunt kijken welke dartartikelen bekende spelers gebruiken! 

Darten gaat terug naar de Middeleeuwen…

Leuk weetje waar niet iedereen van op de hoogte is: darten stamt al uit de Late Middeleeuwen. En ken je de Engelse koning Hendrik VIII nog? Je weet wel, die zijn vrouwen onthoofde? Hij was een groot liefhebber van deze sport. Er is een brief gevonden uit die tijd waaruit blijkt dat hij een dartbord kreeg dat prachtig gedecoreerd was. Hij kreeg dit pronkstuk van zijn aanstaande vrouw Anne Boleyn. Echter, deze allereerste dartborden werden gemaakt van de onderkant van lege wijntonnen, door er cirkels te tekenen. Eerst was darten alleen nog een kroegsport. In bijvoorbeeld London en Manchester kon je in Engelse cafés en pubs gezellig darten. Maar na de eerste wereldoorlog zag je dat de grotere evenementen georganiseerd werden. Het dartbord is inmiddels een schrijf met cijfers, en allang geen onderkant van een wijnvat meer. En de dartpijlen kun je in de meest mooie kleuren en uitvoeringen aanschaffen. Sla vandaag nog jouw slag online, zoals mooie dartborden op Mcdartshop.nl!

Related Articles

Leuk artikel voor jou?