16.7 C
Amsterdam
17 juni, 2024

Het nieuwsoverzicht van deze maand

Er gebeurt zoveel in de wereld dat je gewoonweg niet alles bij kunt houden. Echter proberen we dit wel. Er bestaat binnen onze samenleving namelijk een drang om constant up-to-date te blijven. Dit kan bijvoorbeeld afgeleid worden uit het feit dat sommige jongeren moeilijkheden hebben om van hun mobiel en social media af te blijven. Maar voor sommige beroepen, zoals mensen in de politief of in de financiële sector (beleggingen) is het cruciaal om het nieuws constant in de gaten te houden. Zodoende zijn er dan ook de velen nieuwssites die proberen om je constant op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen, maar zelfs dan kan je nog dingen missen.

Sommige mensen vinden het ook fijn om niet constant het nieuws te hoeven volgen. Het kost immers tijd en de berichten zijn niet altijd even positief. Voor alle mensen voor wie alles soms iets te snel gaat, of voor de mensen die het gewoonweg te druk hebben of de mensen die het fijn vinden om dingen terug te lezen, heb ik in deze blog een overzicht gemaakt van het nieuws van deze maand.

Jaarwisseling en vuurwerkverbod

Allereerst zal ik beginnen met de jaarwisseling van dit jaar. Er is dit jaar voor een recordbedrag van 77 miljoen euro aan (legaal) vuurwerk verkocht, dat is ongeveer een 10% stijging ten opzichte van de vorige jaarwisseling. Echter ging de jaarwisseling helaas ook samen met veel incidenten, waardoor de grote steden zoals Rotterdam en Amsterdam al snel met een vuurwerkverbod kwamen. Ook binnen de Tweede Kamer is er nu de nodige aandacht voor en lijkt een (gedeeltelijk) vuurwerkverbod liefst dit jaar nog te worden ingevoerd.

Koninklijk huis Verenigd Koninkrijk

Meghan Markle en Harry hebben afstand gedaan van hun koninklijke titels. Het stel wilt op hun eigen verdiensten kunnen leven en hebben ervoor gekozen om met hun kindje naar Canada te verhuizen.

Coronavirus

Daarnaast werd er in het nieuws veel aandacht besteed aan het coronavirus dat in de China al tot het overlijden van meer dan tweehonderd mensen heeft geleidt. Er zijn tot op vandaag zo’n 10.000 mensen besmet. Gisteren is zodoende een noodsituatie uitgesproken door het WHO.

Financieel nieuws

Het coronavirus bleek ook de financiële markt sterk te beïnvloeden, zo zijn de aandelen van grote vliegtuigmaatschappijen als KLM en Lufthansa sterk gedaald. De transportsector in zijn geheel lijkt negatief beïnvloed te worden door de aandacht in het nieuws voor het coronavirus. Als u op de hoogte wilt blijven van financieel nieuws kunt u ook kijken op UFB.

Related Articles

Leuk artikel voor jou?