13.1 C
Amsterdam
17 juni, 2024

Sinterklaas met de familie

Elk jaar op 5 december vieren wij sinterklaas met de familie van mijn vaders kant. Dit is omdat mijn oma ook jarig is op deze dag. Dus combineren we dat door haar verjaardag en sinterklaas samen te vieren met de hele familie. We doen vaak cadeautjes met een gedicht erbij. Soms is dit gedicht heel lief maar ook een beetje plagerig. Maar dit kunnen we goed van elkaar hebben omdat we familie zijn. Dit jaar had mijn nicht met haar vriend wat leuks te vertellen. Ze hadden namelijk zelf een huis gekocht. Het was een klein huisje maar wel met een mooie locatie. Het lag namelijk heel dicht bij het centrum van Delft. Het lag aan de gracht die om Delft heen loopt. Wel was het een beetje scheef en slecht onderhouden door de vorige bewoners. Nadat ze dit leuke nieuws hadden verteld bij sinterklaas besloten we met de hele familie om te komen helpen klussen in hun nieuwe huis. Deze opknap beurt was ook hoognodig. De kozijnen waren aan het rotten en het behang viel van de muren.

 

 

Wand plaatsen

Ze hadden besloten dat ze een extra werkkamer wilden. Dus zou de woonkamer worden opgesplitst in twee delen. Mijn nicht had alles van tevoren al goed opgemeten. Ze had bouwtekeningen gemaakt van hoe ze het wilde hebben. Het zou een kleine werkkamer worden, maar hierdoor bleef de woonkamer wel wat ruimer. De werkkamer zou 2 bij 2 meter worden. Perfect voor haar nieuwe bureau die ze er graag in wilde gaan zetten. 

Om de splitsing tussen de twee kamers te gaan maken gebruikten we gipsplaat. Dit was stevig maar wel licht en makkelijk in het gebruik voor deze verandering in het huis. Het koste helaas wel wat meer tijd dan we dachten. We hoopte dat we het in één weekend wel af zouden hebben. Maar dit was helaas niet het geval. Er kwam meer werk bij kijken dan wij van tevoren hadden ingeschat. Gelukkig was het wel erg gezellig om lekker met de familie aan de slag te kunnen. 

 

Woonkamer is af

Dus een week later gingen ik en mijn vader nog een keer helpen op zaterdag. Nu waren we met minder, dus liepen we elkaar ook niet zo in de weg. Aan het einde van de middag was de wand eindelijk af! We konden beginnen met schilderen. Terwijl wij de kwasten uitpakte had mijn nicht bij de bakker naast haar huis voor iedereen lekkere gebakjes gehaald. Dit smaakte erg goed en daarna gingen we door met schilderen. Afgelopen week waren we weer op bezoek bij mijn nicht. Ze had zelf nog een extra laag verf aangebracht en de muur en woonkamer zagen er nu prachtig uit.

Related Articles

Leuk artikel voor jou?