14.5 C
Amsterdam
14 juli, 2024

Minder betalen voor je energie in 2020? Check de tips

Nu het nieuwe jaar is begonnen is dit hét moment voor ondernemers om eens te kijken naar de kosten en de opbrengst van het jaar. Misschien kom je er wel achter dat je te veel betaalt voor je grootzakelijke energie. In dat geval is het belangrijk om naar een nieuw energiecontract voor je onderneming te kijken. Maar: hoe vind je het meest voordelige zakelijke energiecontract zonder dat je daarbij moet inleveren aan energie? Om 2020 goed te beginnen, hebben we in dit artikel enkele tips voor je verzameld waarmee je minder gaat betalen voor je zakelijke energie in het nieuwe jaar. Het enige dat jij hoeft te doen, is de tips op te volgen.

Minder zakelijke energie verbruiken

De meest logische en misschien wel meest gemakkelijke stap die je kunt ondernemen om minder te hoeven betalen voor je zakelijke energie is door gewoonweg minder energie te verbruiken. De kans is groot dat je het energiecontract voor je bedrijf met een aantrekkelijke aanbieding hebt afgesloten. Wat moet je doen als je contract nog even loopt, maar je intussen al andere goede energiedeals langs ziet komen? Zet je verwarming in de winter net een graadje minder, trek sneller een trui aan, laat de lampen uit in ruimtes waar je niet verblijft en steek hier en daar een kaars aan. Ook op kantoor kunnen kaarsen tijdens de donkere dagen in de winter erg knus zijn. Check daarnaast dat je alle apparatuur uitzet in plaats van op standby en controleer het energieverbruik van diverse apparaten op kantoor. Misschien kunnen de grote energievreters er wel uit of kun je daarvoor een goed alternatief verzinnen.

Overstappen van zakelijke energie

Nadert het einde van je energiecontract? Dan is het aan te raden om altijd over te stappen naar een andere energieleverancier. Waarom je dat moet doen? Heel simpel: vrijwel iedere ondernemer sluit zakelijke energie af op basis van een aanbieding. Er is altijd wel ergens een zakelijke deal omtrent energie te vinden. De kans dat je ergens anders minder hoeft te betalen voor hetzelfde pakket is dus zeer groot. Daarom zou het zonde zijn om bij een energieleverancier te blijven hangen, wanneer je ergens anders minder geld kwijt bent. Controleer daarom altijd het aanbod van meerdere energieleveranciers. Het goede nieuws is dat je dit al binnen enkele stappen kunt checken: op Minder.nl vind je een vergelijkingstool waarmee je op basis van jouw wensen het beste energiecontract kunt vinden.

Zelf zakelijke stroom opwekken in 2020

Last but not least: misschien is het opwekken van je eigen zakelijke stroom in 2020 een idee voor je bedrijf. Steeds meer ondernemers zien de voordelen in voor groene stroom afkomstig van zakelijke zonnepanelen. Dat komt omdat de prijs van dergelijke zonnepanelen alsmaar aantrekkelijker wordt. Daarnaast is het goed om te weten dat je alsnog een flinke investering moet doen, maar dat je de kosten van zakelijke zonnepanelen binnen enkele jaren al hebt terugverdiend. Daarna maak je gebruik van gratis energie, omdat je energie opwekt met behulp van gratis zonnestralen. Kortom: zakelijke zonnepanelen lijken in eerste instantie duur(der) dan je huidige energiecontract, maar zijn uiteindelijk echt een stuk goedkoper. Op die manier betaal je uiteindelijk dus minder voor je zakelijke energie.

Related Articles

Leuk artikel voor jou?