15.2 C
Amsterdam
21 mei, 2024

Is jouw kredietverzekering nog up-to-date?

Wij zagen in de nieuwsberichten van enige tijd geleden dat ondernemers soms te weinig controleren of hun kredietverzekering nog wel voldoet. Er komt dan ook een hoop bij kijken om dit te doen. Zo zal je een afweging moeten maken of de risico’s binnen je bedrijf passen bij de kosten van de verzekering en wat het daadwerkelijk oplevert. Bovendien zijn er dan vele aanbieders van kredietverzekeringen waaruit je opnieuw een vergelijking zal moeten maken. Toch is het belangrijk om dit niet teveel vooruit te schuiven. Een goede kredietverzekering is er namelijk zodat jij als ondernemer op een veilig manier kan doorgroeien.

De voordelen van een kredietverzekering

Die veiligheid komt voort uit drie taken van een kredietverzekeraar. Allereerst bekijkt een kredietverzekeraar naar de risico´s binnen je bedrijf door elk dossier te evalueren. Ten tweede, wanneer een klant niet zou betaald krijg je vanuit de verzekering een schadevergoeding. Ten derde is de verzekering verantwoordelijk voor het inwinnen van facturen die niet zijn betaald.

Bovendien doen verzekeringen vaak de kredietwaardigheidscheck van nieuwe klanten. Deze preventieve toetst zorgt er voor dat je niet met klanten in zee gaat die mogelijk hun facturen niet of te laat betalen. Zo kun je als ondernemer je tijd besteden aan dat wat er belangrijker is voor je bedrijf.

Checklist

Maar wanneer de kredietverzekering niet meer up-to-date is dan ben je wellicht niet meer voldoende verzekerd voor eventuele financiële valkuilen. Check daarom nog eens goed de omzet van je bedrijf, de premie die je betaald en de vergoedingen die daar uit voort zijn gekomen. Ga ook eens na of het gaat om grote bedragen van klanten. Wanneer dit het geval is dan is een verzekering per transactie bijvoorbeeld meer geschikt.  Wanneer je internationaal zaken doet, dan is wellicht een kredietverzekering per land meer geschikt. Dit soort zaken veranderen natuurlijk gedurende de groei van een bedrijf.

Veranderingen binnen kredietverzekeringen

Tot slot vinden in rap tempo veranderingen plaats in de verzekeringen markt zelf. We zouden daarom willen aanraden om met een kredietverzekering adviseur in gesprek te gaan over maatwerk mogelijkheden. Zij zijn hier immers in gespecialiseerd en zullen je stap voor stap kunnen bijstaan bij het uitzoeken van de beste verzekering.

Bij Atradrius zijn er bijvoorbeeld verschillende pakketten te nemen voor een kredietverzekering, waaronder ook maatwerkpolissen. Zeker wanneer je als ondernemer niet goed weet welke kredietverzekering op dit moment het beste bij je past, is dit een slimme keus.

Succes en tot de volgende blog!

Related Articles

Leuk artikel voor jou?