6.5 C
Amsterdam
20 april, 2024

Keuzes in de nieuwe woning

Maandag is de dag dat wij de sleutel krijgen van onze nieuwe woning. Er moeten keuzes gemaakt worden wat betreft de inrichting van ons huis. Samen met mijn man hebben wij een moodboard gemaakt. Hierop staan de stijlen die wij graag in ons huis terug willen zien.

Industriële stijl

Deze stijl staat bovenaan onze lijst. Een industrieel interieur is herkenbaar aan de combinatie van donkere kleuren zoals zwart en grijs in combinatie met wit. Er wordt veel gebruik gemaakt van metalen woonaccessoires zoals een metalen deur. Een strakke vloer ligt hier goed bij. Hier zijn wij het gelukkig beiden over eens. Het wordt een gietvloer.

De meubels die wij in gedachten hadden waren gebaseerd op metalen frames. In de keuken is hout verwerkt en de afzuigkap is zwart. De ronde tafel creëert een fijne sfeer en de bruinleren stoelen staan er goed bij.

Scandinavische stijl

De Scandinavische stijl heeft ook onze aandacht. De clean uitstraling doet het hem. Een zacht maar warm gevoel. In een Scandinavische stijl maak je veel gebruik van de vloer. Het tapijt heeft weinig plaats in dit plaatje. De lichte kleuren spreken ons ook heel erg aan omdat het in de winter heel donker kan zijn. Het interieur is licht om zo de ruimte zo helder mogelijk te maken. Hierbij kun je denken aan lichtgrijs of zachtroze. Waar wij het ook beiden over eens zijn is dat er veel hout in ons huis moet komen. Ongeacht welke stijl. Strakke en moderne lijnen is iets wat wij omarmen. De ruimte moet er zo ‘clean’ mogelijk uitzien. Hierbij horen de gu10 led spots. Deze spots maken het interieur nog strakker. Geen loshangende lampen in de badkamer of in de keuken.  

Landelijke stijl

Een woonkamer in een Landelijke stijl is nonchalant en gezellig. Het moet je herinneren aan een knusse en warme omgeving in de natuurlijk of buiten de stad. Een houten witte kast is bijvoorbeeld onmisbaar. Het begint allemaal bij de vloer. Houten planken zorgen voor een nonchalant gevoel. Denk hierbij aan een whitewash vloer. De kleuren kunnen juist heel erg verschillen in deze stijl. Je kunt van groen naar blauw gaan. Een leefkeuken was voor ons heel belangrijk en dat past weer heel goed bij deze stijl. Een rustige omgeving een neutrale landelijke stijl geeft een intieme fijne sfeer. Kies hierbij ook voor wat donkere tinten, donkerbruin of zelf zwart. Vaak is de stap om je muur donker te verven erg spannend. Dit komt er vaak heel mooi uit.

Er is genoeg keuze. Het mooiste is om de drie stijlen met elkaar te laten samensmelten.
Daarom is een moodboard erg handig. Zo weet je van iedereen die er gaat wonen wat zij/hij belangrijk vindt om terug te zien. Hierdoor kun je gemakkelijk compromissen sluiten.
Wat wij uiteindelijk proberen te bereiken is om een huis te creëren die een oase van rust uitstraalt. Het is tenslotte de plek waar je van thuis komt na een lange werkdag.

Related Articles

Leuk artikel voor jou?