13.1 C
Amsterdam
17 juni, 2024

Last minute vliegtickets Turkije gewild dit seizoen

Afgelopen zomer vonden veel Nederlandse toeristen hun weg naar Turkse vakantiebestemmingen. Dat is dit najaar en deze winter niet anders. Last minute vliegtickets naar diverse bestemmingen in Turkije blijven onverminderd populair. Vakantiegangers boeken bijvoorbeeld een stedentrip naar Istanboel of zoeken de laatste zon op in steden aan de kust. Ondanks de onrust aan de grens met Syrië blijven Nederlanders massaal vliegtickets boeken. De Turkse toeristenindustrie profiteert hier uiteraard van en verwelkomt elke Nederlandse toerist graag. Turkije biedt toeristen een zonnige en culturele vakantie, zelfs buiten het hoogseizoen. Het is zelfs aan te raden niet in het hoogseizoen naar Turkije af te reizen. In de zomermaanden kunnen de temperaturen in het land hoog oplopen, tot wel vijftig graden Celcius. Wie echter een leuke stedentrip wil boeken in het najaar of voorjaar kan heel goed terecht in Turkije. Turkije is een veilig land voor toeristen en is bovendien goed bereikbaar vanuit Europa. Met enkele uren vliegen vanaf Nederland sta je al in steden als Istanbul, Ankara of Antalya.

Online vliegtickets Turkije boeken: tips

Wie voordelig vliegtickets voor een bestemming in Turkije wil boeken kan gebruik maken van een aantal handige tips. Sommige websites zien dat je op zoek bent naar tickets en maken van de gelegenheid gebruik de prijs te verhogen. Je kunt dit voorkomen door je tickets te zoeken op een aparte computer of laptop. Je boekt ze vervolgens op een ander apparaat, waardoor je de laagste prijs betaalt. Je kunt ook gebruik maken van een anonieme verbinding (bijvoorbeeld via VPN) om de prijzen in de gaten te houden. Prijzen kunnen gedurende de week variëren. Vaak geldt ook dat ticketprijzen duurder zijn in vakantieperioden en tijdens feestdagen. Als je niet afhankelijk bent van vakanties kun je dus het beste buiten het seizoen je vliegtickets Turkije boeken.

Tips voor stedentrip

Als je net als andere Nederlandse toeristen ook een stedentrip naar Istanbul wilt maken kun je gebruik maken van een aantal leuke tips. In Istanbul vind je een groot aantal restaurants waar je heerlijk kunt eten, vaak voor weinig geld. Het is dus zeker aan te raden een bezoek te brengen aan deze stad als je van lekker (Turks) eten houdt. Daarnaast zijn een bezoek aan de Hagia Sofia en andere culturele hoogtepunten zoals kerken, moskeeën en synagogen zeer de moeite waard. De Grote Bazaar en Kruidenbazaar, net als diverse musea, zijn ook de moeite waard. Wie slechts voor enkele dagen naar Istanbul gaat zal een strenge selectie uit alle hoogtepunten moeten maken, of nog een keer terug moeten keren voor een tweede bezoek. Ook liefhebbers van design en kunst kunnen hun hart ophalen in Istanboel. Zo zijn er verschillende biënnales en festivals. Vliegtickets boek je eenvoudig online, waarbij je landt op vliegveld Istanbul Airport. Deze luchthaven bevindt zich in het noorden van de stad. Vanaf het vliegveld laat je je eenvoudig naar je hotel brengen met een van de vele taxi’s die de stad rijk is.

Related Articles

Leuk artikel voor jou?