15.2 C
Amsterdam
21 mei, 2024

Start van het nieuwe schooljaar

Het is weer zover. De zomervakantie is voorbij en ik ga naar het laatste schooljaar. Ik vind het redelijk spannend maar er zijn een paar dingen die ik moet doen om zo goed mogelijk voorbereid naar mijn eerste dag te gaan.

Nieuwe schoolspullen

Het is gewoonlijk om in het laatste weekend van de zomervakantie, schoolspullen te kopen. Wat valt er nou precies onder schoolspullen? Hierbij kun je denken aan pennen, schriften, liniaal, potloden, etui en heel belangrijk: een schooltas. Hoe kan het toch dat ik elk jaar een nieuwe schooltas nodig heb? Samen met mijn moeder loop ik de winkel in om al deze producten aan te schaffen. Er is zo veel keuze dat ik het niet meer weet. Hoe is het mogelijk om zo veel verschillende printjes te bedenken?

Later die dag toen wij thuiskwamen, zat de kofferbak vol. Misschien herken je het wel. Je gaat voor één reden naar de winkel en komt terug met andere spullen. Er was alleen één ding dat de winkel niet had. Een super coole rugzak. Dit was even balen. Wat mij opviel is dat de winkel ook een webcam cover bedrukken verkocht. Ik vroeg aan mijn moeder wat de reden was dat zij dit verkochten op de schoolafdeling. Mijn moeder zei dat dit tegenwoordig erg nodig is om jouw privacy te waarborgen. Kan er dan zo snel gehackt worden? Het antwoord hierop is ja. Hackers kunnen binnen 30 seconde op jouw laptop zitten en voor hetzelfde geld ben je net in bad een film aan het kijken. Kortom, het voorkomt webcam spionage.

Ik heb nog geen laptop nodig dus wij liepen door een winkel die wel super coole rugzakken verkocht. Ik wist exact welke ik wilde hebben. Hij was stevig en er konden veel boeken in. Ik was helemaal klaar voor het nieuwe schooljaar.

De eerste schooldag

Op de eerste schooldag kwam ik al mijn vriendjes en vriendinnetjes weer tegen. De een had een roze rugzak en de andere een met een legerprint. Wauw. Ik stond versteld. Zoveel verschillende kleurtjes en patronen. Mijn beste vriend Tom had een mega super coole rugzak. Hij had zelfs een apart vakje voor knikkers en Pokémon kaarten. Ik was redelijk jaloers. Gelukkig konden wij samen spelen en had Tom de spullen bij zich.

Dezelfde avond vertelde ik mijn vader en moeder hoe jaloers ik was op de rugzak van Tom. Helaas vertelde mijn ouders mij dat ik nog een heel jaar moest wachten op een nieuwe rugzak.

Related Articles

Leuk artikel voor jou?