6.5 C
Amsterdam
20 april, 2024

Licht in de duisternis

Hoewel de temperatuur buiten langzaam aan aan het dalen is en de dagen korter worden, is jouw tuin ook met de huidige ontwikkelingen in heaters en dergelijke nog steeds een fijne plek om de tijd door te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een gezellig samen zijn om een vuurkorf of het roken van een sigaar of sigaret. Dit wil je alleen niet in het donker natuurlijk. Voor je het weet loop je een plant omver of stoot je je voet tegen een tuinmeubel. Bovendien is het ongezellig als het dusdanig donker is dat je elkaar niet kunt aankijken. Hiervoor biedt LED buitenverlichting een uitkomst. Dit is duurzaam én brengt sfeer in jouw tuin en rondom het huis.

Duurzaam en sfeervol 

Je hoort het steeds meer om je heen. Iedereen stapt over op LED verlichting en je kunt er dus nu ook voor kiezen om LED buitenverlichting te gaan gebruiken. Een vaak gehoord nadeel van LED verlichting is het feit dat de lampen nogal fel zijn. Met name als je deze buiten in je tuin ophangt, zou je als het ware een bouwplaats creëren. Dit is natuurlijk het allerlaatste wat je wilt wanneer er juist een sfeervolle verlichting buiten moet komen. Tegenwoordig is LED verlichting dusdanig doorontwikkeld dat deze ook gedimd kan worden. Hierdoor kun je ook in je tuin een fijne lichtbron creëren zonder dat je een zonnebril op hoeft. 

 

Misschien wel het grootste voordeel van LED buitenverlichting is de besparing die je gaat maken. LED verlichting levert min of meer dezelfde prestaties als traditionele lampen als gloeilampen, spaarlampen of TL-buizen. Echter gaan LED lampen veel langer mee in vergelijking met de andere lampen. Bovendien is de lichtopbrengst van LED buitenverlichting nagenoeg gelijk of soms zelf beter. Hoewel deze verlichting wel iets duurder is in de aanschaf, heb je deze extra euro’s snel en gemakkelijk weer terugverdiend.  

Speciaal voor buitenshuis

Waar LED verlichting misschien in je huis al zijn entree heeft gemaakt, wordt het nu tijd dat deze ook buiten het huis een plaats gaat innemen. LED buitenverlichting is er in allerlei soorten en maten. Zoek je een prominente lamp die op de grond moet staan, dan kun je deze vinden. Ben je meer fan van de “verstopte” kleine spotjes ingegraven in de grond tussen je planten, dan kan dat ook. Hou je meer van de slierten lampjes voor bijvoorbeeld aan de schutting? Dan is deze er tegenwoordig ook in LED variant. Eigenlijk is LED buitenverlichting onmisbaar in de moderne tuin.

Related Articles

Leuk artikel voor jou?