14.5 C
Amsterdam
15 juli, 2024

Hoe ziet jouw rondreis door Indonesië eruit?

Indonesië is een razend populair land onder vakantiegangers en wereldreizigers. Niet alleen de backpacker kan zich volop vermaken maar ook voor andere avonturiers of zonaanbidders is dit land een fantastisch vakantieland. Niet alleen Nederlanders reizen het hele jaar door af naar deze plek maar mensen van over de hele wereld. Backpackers houden hier dan ook vaak vrienden voor het leven aan over uit verschillende concurrenten. Ben je nog nooit in Indonesië geweest? Dan raden we je aan op dit lang echt te bezoeken. Misschien op korte termijn al? En wil je alles van Indonesië zien? Dan is een rondreis maken door Indonesië hiervoor de beste manier.

Bali

Wat valt er allemaal te zien in Indonesië horen we vaak. Nou, eigenlijk alles! Indonesië behoort waarschijnlijk tot de top-3 landen met de meest uiteenlopende culturen en landschappen. Tijdens je rondreis in Indonesië kom je daadwerkelijk van alles tegen. Van prachtige tempels tot parelwitte stranden. Het meest bekende eiland van Indonesië is waarschijnlijk toch wel Bali al is dit eiland zeker niet het grootste. Bali is groot favoriet onder reizigers omdat dit eiland aan ieder wat te bieden heeft. Van grote drukke steden tot afgelopen dorpjes in een prachtig landschap. Daarnaast kun je aan de kust prima een kleurtje opdoen en bij een van de prachtige tempels een dagje cultuur snuiven. Bali is meestal ook wel het begin- of eindpunt van een rondreis door Indonesië.

Lombok

Van Bali wordt er meestal doorgetrokken naar Lombok. Ook een aardig bekend eiland maar minder bekend dan Bali. Dit eiland is een wat rustiger eiland en is daarom ook de perfecte bestemming om even helemaal bij te komen. Voor de stranden zijn hier topfavoriet. Genieten van het witte strand met torenhoge palmen uitlopend in een lichtblauwe zee. De mensen op dit eiland zijn ontzettend vriendelijk en je kunt hier heerlijk eten voor een zachte prijs.

Gili Eilanden

Vanuit Lombok trekken de meeste mensen door naar de Gili Eilanden. Dit zijn 3 verschillende eilanden en razend populair onder de backpackers. Ieder eiland heeft zijn eigen charmes en eigen activiteiten. Zo is het Gili eiland Trawangan vooral favoriet bij de backpackers die wel van een feestjes houden. Echte grote clubs en discotheken kennen ze niet maar voor een strandfeest ben je hier zeker aan het goede adres. Met goede muziek, heerlijke drankjes en volop gezelligheid wordt er hier tot in de vroege uurtjes gefeest.

Uiteraard zijn dit nog maar drie bestemmingen van Indonesië. Benieuwd naar de rest? Hou dan ons blog in de gaten.

Related Articles

Leuk artikel voor jou?