16.9 C
Amsterdam
14 juli, 2024

Mijn eerste project

Een projectontwikkelaar voegt op twee manieren waarde toe aan de Nederlandse samenleving. Het project zelf voegt waarde toe aan de omgeving waarin het wordt gebouwd. Het bouwen van een project voegt waarde toe aan de macro economische groei.  Door de bouw van een project biedt een projectontwikkelaar banen aan architecten, adviseurs, aannemers etc. Om deze reden wilde ik vanaf jongs af aan al projectontwikkelaar worden. Na mijn middelbare school ben ik de opleiding Vastgoed & Makelaardij gaan doen. Door deze opleiding wordt er een goede basis gelegd voor verschillende vakgebieden binnen het vastgoed.

Oriënteren

Tijdens mijn derdejaars stage ben ik naar een makelaarskantoor gegaan om daar stage te lopen. Samenwerken met mensen bevalt me goed, vooral op het gebied van vastgoed. Bij de makelaar merkte ik al snel dat de hoofdvraag was, wat kan ik voor je betekenen? Dit wilde ik liever niet. Ik zag meer toekomst in, hoe komen we hier samen uit? Dit is dé vraag die bij projectontwikkeling wordt beantwoord. Dit sprak me veel meer aan. Om deze reden ben ik voorgoed overgestapt op projectontwikkeling. Tijdens mijn laatste jaar kon ik kiezen voor de minor projectontwikkeling. Dit leek me het leukste onderdeel van mijn opleiding tot nu toe te worden. Gelukkig bleek dit ook zo te zijn. Ik zou eerlijk gezegd niet weten wat ik had willen doen als projectontwikkeling was tegengevallen. Ik heb de minor afgesloten met een 8,5 gemiddeld. Dit was voor mij een bevestiging dat ik echt hart heb voor het vakgebied. Dit gevoel werd ondersteund door mijn overige cijfers. deze lieten mijn 8,5 alleen maar groter lijken. Na de minor kon ik op zoek naar werk. Door mijn afstudeerstage was ik al bekend bij een bedrijf. Hier ben ik dan ook aan de slag gegaan. Ik kreeg mijn eerste echte project voorgeschoteld.

Als een spin in zijn web

Een projectontwikkelaar heeft als hoofdtaak alle betrokken partijen aan te sturen. Ik zorgde voor een goede architect, een kostendeskundige en een betrouwbare aannemer. Na een aantal tegenslagen en behoorlijk stevig risicomanagement, brak de dag aan van de eerste paar. De hij- en graafmachines stonden al klaar. Na een goede speech tegen de toekomstige bewoners kon het bouwen beginnen. Onder begeleiding van geklap en muziek ging de eerste paal de grond in.  Ik was heel erg blij. Mijn droom om projectontwikkelaar te worden had nog nooit zo echt aangevoeld. Ik kon niet wachten tot de bouw klaar was en het eindresultaat van mijn harde werken voor iedereen zichtbaar was.

Related Articles

Leuk artikel voor jou?