15.2 C
Amsterdam
21 mei, 2024

Tips om geld te besparen op je auto

We kunnen ons geen wereld meer voorstellen zonder auto’s. Elk gezin heeft er bijna wel een en er wordt elke dag mee gereden. Natuurlijk zitten er nog gezonde mensen tussen die gewoon simpelweg de fiets pakken, maar helaas zijn de auto’s wel in een meerderheid. Er zitten ontzettend veel voordelen aan en voor sommige is het ook onmogelijk om het leven voor te stellen zonder een auto. Eigenlijk best wel erg, als je het zo benoemd, maar wel de keiharde waarheid. Wel is het helaas een ontzettend duur grapje. Daarom delen wij graag wat tips met je die ervoor kunnen zorgen dat deze last iets minder heftig wordt.

Vaste lasten

Het eerste wat je doet als je een auto hebt aangeschaft, is natuurlijk de auto op jouw naam zetten. Dit doe je bij een kentekenloket. Het is vanzelfsprekend dat je kenteken ook gekoppeld moet zijn aan jouw naam en een kentekenloket zorgt hiervoor. Ook zorgt iedereen voor een autoverzekering, waar je uiteindelijk ontzettend veel uit zal gaan halen. Wegenbelasting is helaas een vaste last waar iedereen niet zo dol op is. Toch is het verplicht en nodig bij het hebben van een eigen auto. Zorg dat je deze lasten allemaal op een rijtje hebt staan, zodat je precies weet wat dit gaat kosten. Dit is per auto ook verschillend, dus hier kan je ook nog mee spelen voordat je een auto gaat schaffen. Je hierin verdiepen is dus zeker geen slecht idee.

Auto schorsen

Op het moment dat je weet dat je voor een langere periode je auto niet gaat gebruiken, kan je het beste je auto schorsen. Je auto schorsen klinkt ontzettend heftig, maar het enige wat er eigenlijk gebeurd is positief. Op het moment dat je je auto schorst, hoef je voor een bepaalde tijd geen autoverzekering en wegenbelasting te betalen. Onthoudt dit, want dit zijn onnodige kosten.

Slim rijden

Waar je altijd op kan besparen met het auto rijden, zijn bepaalde trucjes en gewenning hoe je met je auto omgaat. Een voorbeeld: als je bandenspanning altijd correct is, verbrand je een stuk minder benzine. Zo bespaar je weer een hoop geld op benzine. Dit geldt ook voor ramen dichtdoen tijdens het rijden, in de juiste versnelling rijden, op tijd het gaspedaal loslaten en de auto mijden voor korte afstanden. Kleine afstanden zijn ontzettend slecht voor het verbruik van benzine en je auto zelf. Je hebt hier dus zelf invloed op hoe je omgaat met dit soort bekende feitjes.

Related Articles

Leuk artikel voor jou?