8.5 C
Amsterdam
20 april, 2024

Motorrijden in Nepal

Ik was nog maar een kind toen ik voor het eerst de bergen in ging. Mijn ouders zijn namelijk ontzettende liefhebbers van de bergen en hebben elkaar ook leren kennen op een studentenreis naar de Alpen. Het was dan ook logisch dat ik als hun zoon al op vier jarige leeftijd de alpen in ging. We gingen twee keer per jaar naar de alpen, zowel in de zomer als in de winter. In de winter gingen we op wintersport, en in de zomer gingen we wandelen in de bergen. Het is dan ook niet voor niets dat ik een grote liefde heb voor de bergen en als volwassen man ook nog graag de bergen in ga. Maar ik ben verder gegaan dan slechts de Alpen.

Bali

Lang geleden ging ik voor het eerst naar Zuidoost-Azië op vakantie. Ik ging voor een surfvakantie naar Bali. Ik was toen al een paar jaar niet meer in de Alpen geweest aangezien mijn ouders door blessure niet meer konden skiën. Tijdens mijn studentenperiode had ik meer interesse in surfen. Vandaar dat ik naar Bali ging. Bali was een fantastische periode en vakantie waar ik mooi ging surfen en veel nieuwe mensen leerde kennen. Maar het had nog een ander onverwacht voordeel. Ik had namelijk ontzettend veel plezier met scooter rijden. Scooters zijn de voornaamste manier van vervoer in Zuidoost-Azië en het is een verassend fijne manier van vervoer. We deden dan ook een aantal prachtige tochten waar we de hele dag scooter reden door de bergen op Bali.

Motorrijbewijs

Ik had zoveel plezier met rijden dat ik besloot om weer in Nederland mijn motorrijbewijs te halen. Het was natuurlijk een hele opgave aangezien ik eerst lessen moest nemen, mijn rijbewijs moest halen, een motor kocht en ook dingen ging regelen zoals een motorverzekering vergelijken. Toen dit allemaal gedaan was wilde ik weer op reis en daar motor gaan rijden.

Persoonlijk vind ik namelijk motorrijden op vakantie veel leuker dan in Nederland. Zeker in de bergen. Daarom besloot ik naar Nepal te gaan en daar een motortocht te doen. Nepal is een prachtig land met het wereldberoemde Himalaya gebergte en natuurlijk de hoogste berg op aarde, de Mount Everest. Daarom wilde ik graag door dit land reizen op een motor. Het was een prachtige tocht en motorrijden blijft een fantastische passie. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je goed voorbereid op reis gaat en aan motorrijden hangen natuurlijk ook wat risico’s vast. Rijd daarom altijd veilig.

Related Articles

Leuk artikel voor jou?