15.2 C
Amsterdam
21 mei, 2024

Providers vergelijken: zo betaal je niet teveel

Veel mensen betalen teveel voor internet zonder dit te weten. Dat is natuurlijk zonde! Je kunt vaak toch behoorlijk wat euro’s besparen wanneer je een goed pakket hebt voor je internet thuis. In deze blog willen we dan ook een aantal tips meegeven die je helpen om gemakkelijk en snel te achterhalen of je teveel betaald voor internet en hoe je dit kunt verhelpen.

Wanneer heb je voor het laatst een vergelijking gemaakt?

We kunnen tegenwoordig eigenlijk niet meer zonder internet. Dit betekent dat je waarschijnlijk je internet een lange tijd geleden hebt aangesloten. Destijds heb je uitgezocht wat er aangeboden werd en een provider gekozen. Vervolgens zie je de rekeningen wel verschijnen en kijken we er vaak niet meer naar om. Maar het kan natuurlijk heel goed zijn dat de prijzen dalen of dat er een hele leuke actie is voor een pakket. Bovendien verandert ook je huishouden en internetgebruik door de jaren heen. Het loont dus om na verloop van tijd een nieuwe vergelijking te maken.

Wanneer je hier echter begint aan het vergelijken door simpelweg te kijken bij een aantal bekende providers, dan zul je al snel merken dat er ontzettend veel keuzemogelijkheden zijn. We hebben immers telefonie, internet en televisie. Je kunt er voor kiezen deze apart af te sluiten maar ook bij elkaar. Dit maakt het vergelijken helaas niet zo gemakkelijk.

Een onafhankelijke vergelijking

Gelukkig zijn er websites die een vergelijking voor je kunnen maken op basis van jouw wensen. Bij providercheck.nl kun je direct bekijken welke verschillen er zijn tussen providers voor bepaalde internetpakketten. Vergelijk internet door om te beginnen een zogeheten ‘speedtest’ te doen. Daarmee kun je berekenen hoe snel het internet is dat je nu hebt. Vervolgens kun je met een postcode check bekijken welke soorten internet er aangeboden worden in jouw regio. Wanneer je dan je voorkeuren kiest zie je in één oogopslag welke aanbiedingen voor jouw aantrekkelijk zouden zijn.

Het fijne aan deze website is dat je direct het ‘normale’ tarief ziet, maar ook de actietarieven en bedragen per jaar of de duur van het contract. Je ziet precies wat je hiervoor krijgt. Wanneer je via de website klikt op de aanbieding, dan wordt je doorgestuurd naar de provider en kun je meteen de overstap regelen. Daar een vergelijkingssite zoals dit onafhankelijk is, kun je er vanuit gaan dat je de beste opties krijgt voor jouw specifieke wensen. Daarbij krijg je soms ook nog een extra korting op je pakket.

Kun jij besparen?

Door een keer te gaan zitten en deze stappen te doorlopen, kun je wellicht nog flink besparen. Vergelijk internet providers vooral regelmatig.

Related Articles

Leuk artikel voor jou?