14.5 C
Amsterdam
14 juli, 2024

Op reis met mijn hond Max

Max

Ik woon samen met mijn hond Max op de oude gracht van Amsterdam. Iedere ochtend lopen wij samen naar het Vondelpark waar Max op vogels jaagt. Dat vindt hij erg leuk. De vogels niet zo, ben ik bang.

Max is een Australian Labradoodle. Hij heeft een prachtige goudbruine vacht en is vier jaar oud. Max is echt mijn maatje. ’s Avonds heerlijk op de bank kijken wij naar een bingewatch serie. Ieder zo zijn ding.

De weg op

Het is medio zomer en het is regenachtig buiten. Ik hou niet van regen maar ook Max zeker niet. Waarom gaan wij niet samen op avontuur? Een roadtrip naar bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk. Ergens waar de zon schijnt. De volgende dag stapte ik in de auto en Max sprong op de bijrijdersstoel. Het was tijd om op vakantie te gaan. Mijn american tourister lag in de kofferbak en max zijn spulletjes zaten in een plastic zak. Honden hebben gelukkig niet zo veel nodig.

Het nadeel van met een hond op vakantie gaan is toch wel dat je vaker moet stoppen. Even de benen strekken. Dit vond ik ook niet erg aangezien ik als enige reed.

Frankrijk

Na 12 uur rijden zijn wij eindelijk aangekomen in La Rochelle. Een leuk stadje aan de Zuidkust van Frankrijk. Het weer is prachtig. Een strakblauwe lucht weerkaatst op het water. Het water voelt warm aan en Max splasht het water in. Hij vindt het heerlijk om de bal te pakken zodra ik die in het water gooi.

Het is tijd om nog een klein stukje door te rijden naar ons hotel. Hond vriendelijk uiteraard.
Eenmaal aangekomen parkeer ik de auto in een zijstraat. Het stadje is betoverend. Overal hangen lichtjes en de mensen genieten van hun diner op de straat.

De warmte blijft tot laat in de avond hangen. Max en ik struinen door de straten voor een avondwandeling. Dit weer is wel beter dan in Nederland. De volgende morgen lopen wij samen naar de bakker op de hoek. 'Un baguette s’il vous plait' zei ik. Dit is ook het enige Frans dat ik kan, jammer genoeg.

Terug naar huis

‘S-middags stond op de planning om lekker naar het strand te gaan en te genieten van het weer en het warme water. Dit hebben wij bijna elke dag volgehouden. En zo kwam onze vakantie alweer tot een eind. Max en ik waren klaar voor de lange terugreis. Gelukkig waren wij allebei goed uitgerust door de lange stranddagen.

Het was een vakantie om nooit meer te vergeten. Honden zijn het leukste gezelschap die je kan bedenken.

Related Articles

Leuk artikel voor jou?