13.1 C
Amsterdam
17 juni, 2024

Waarom je beter een game pc kan kopen dan een console

Het vraagstuk is niet nieuw, maar het is nog steeds relevant. Als je wilt gamen, kun je dan het beste een PC gebruiken, of een console zoals de Playstation, Xbox of Nintendo Switch? Uiteraard heeft ieder platform zo z’n voordelen, maar toch denk ik dat voor de meeste mensen een game PC de beste keuze is. Uiteraard heeft met name de Switch unieke spellen die geweldig zijn om te spelen met een gezelschap. De PC heeft echter een aantal voordelen die alle andere platforms flink in de schaduw zetten. Daarom hier een aantal redenen waarom je beter een game PC kunt kopen dan een ander platform. Als je het niet nodig vindt om het allemaal te kopen tenminste!

Toekomst van game-streamen

Een aantal bedrijven zijn druk bezig met een platform te maken waarbij je games kunt streamen. Dat betekent dat jouw setup alleen maar hoeft te bestaan uit onderdelen die goed genoeg zijn om de streaming aan te kunnen. De tijd van peperdure grafische kaarten is dan bijvoorbeeld voorbij, omdat alle rendering wordt gedaan op een server van de dienst die het aanbiedt. Het idee zou dan zijn dat je met een abonnementsdienst zoals Netflix toegang krijgt tot een groot aantal games. Het enige dat je nodig hebt is snel internet. Zo kun je relatief goedkoop voor weinig geld games op de beste kwaliteit spelen!

Vervangen van onderdelen

Naar mijn mening is dit het grootste voordeel van gamen op een PC. De nieuwe versies van de Xbox en Playstation worden verwacht in 2020. Dat is dan alweer zeven jaar geleden dat de huidige versies op de markt verschenen. Behalve een aantal kleine upgrades tussendoor heeft de technologie van de consoles die op de markt zijn eigenlijk stil gestaan. Je wilt natuurlijk niet zeven jaar achterlopen op de mogelijkheden die er zijn op het gebied van gaming. Met een game PC kun je om de zoveel tijd een upgrade uitvoeren aan jouw onderdelen. Zo is er misschien baanbrekende technologie ontwikkeld die de prestaties omhoog doen schieten. Je wilt dan uiteraard zo snel mogelijk genieten van de beste games!

Multifunctionaliteit

Realistisch gezien heb je waarschijnlijk toch wel een computer nodig voor het een of ander. Een console heb je eigenlijk nooit nodig. Hierdoor is het een stuk voordeliger, en logischer om dan maar een hele goede computer te kopen. Je kunt dan én razendsnel jouw dagelijkse handelingen uitvoeren, én genieten van games met de beste prestaties. De keuze is aan jou, maar ik zou het wel weten!

Related Articles

Leuk artikel voor jou?